Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2023 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Bin 800 hektar alan kül oldu

İspanya’nın Kanarya Adaları’na bağlı Tenerife Adası’nın kuzeydoğusundaki tabiat parkında salı günü başlayan orman yangını büyüyor. Kanarya Adaları Özerk Yönetimi Başkanı Fernando Clavijo, Tenerife’nin başkenti Santa Cruz’da düzenlediği basın toplantısında yangının kontrolden çıktığını belirtti. Clavijo, “Amacımız yangının ilerlemesini durdurmak ve bölge halkının evlerini korumak” ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Tenerife Adası'ndaki yangın büyüyor: Bin 800 hektar alan kül oldu

Dağlara gidişler kapatıldı

Yangında şu ana kadar bin 800 hektarlık alan küle döndü. İtfaiye ekipleri zorlu arazi koşullarında yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ederken, bölgeye 14 yangın söndürme uçağı, 1 deniz uçağı ile 250 itfaiye ve askeri personel gönderildi. Ayrıca bugün 2 uçağın daha gönderileceği duyuruldu. Yangının 22 kilometreye kadar genişlemesi sonucu herhangi bir can kaybının yaşanmaması için turistlerin büyük ilgi gösterdiği Teide Yanardağı başta olmak üzere adadaki tüm dağlara giden yollar kapatıldı. Adanın kuzeydoğusunda çoğunlukla çiftçilerin ve turistlerin olduğu az nüfuslu bölgelerden yaklaşık 150 kişi tahliye edildi.

Öte yandan Kanarya Adaları’na bağlı La Palma Adası’nda geçtiğimiz ay çıkan yangınlarda 4 bin 500 hektar alan küle dönerken, 4 bin 255 kişi bölgeden tahliye edilmişti. Geçtiğimiz hafta Kanarya Adaları’nda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle orman yangını riski konusunda uyarılar yapılmıştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yenice MYOda kepler gelecek icin havaya atildi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:17 tarihinde yayınlandı
0

Yenice MYO’da kepler gelecek için havaya atıldı

Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programla başladı. Öğrenciler, aileleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen törende mezuniyet coşkusu ve gururu bir arada yaşandı.

Yenice Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törene Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Konuşmasına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın selamlarını ileterek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi’nin köklü bir birikime sahip olduğunu ifade etti. Karaş, son yıllarda araştırma üniversitesi hedefi doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Özellikle son üç yılda daha da hızla artan bir çabanın ürünlerini görüyoruz. Giderek sistematikleşen, araştırma üniversitesi olmayı hedefleyen, lider üniversiteler arasına girmeyi amaçlayan bir çalışmanın sonucundayız” dedi.

Konuşmasının sonunda mezun öğrencilere ve ailelerine seslenen Karaş, “Velilerimizi, öğrencilerimizin mezuniyeti dolayısıyla tebrik ediyorum. Gençlerimizin yollarını Allah açık eylesin. Çok güzel bir gelecek onları bekliyor” ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilerin ülkenin geleceğine katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştiğini ifade eden Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, “Bugün mezun olan her bir öğrencimiz sadece kendi hayatı için değil, ülkemizin üretim gücü, teknolojik atılımı ve sosyal kalkınması için de büyük bir adıma imza atmaktadır. Meslek yüksekokulları, eğitimiyle sahaya hazır bireyler yetiştiren, ekonominin ve üretimin önemli kurumlarıdır” diye konuştu.

Yüksekokul birincisi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencisi Tuanna Yaman ise şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu’nun bir mezunu olmaktan her zaman gurur duyacağım. Bundan sonraki hayatımızda ülkemize faydalı bireyler olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı günde sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyor, mezun olan arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Yenice Meslek Yüksekokulu birincisi Tuanna Yaman, ikincisi Murat Şimşek, üçüncüsü İbrahim Şahin’e başarı belgeleri KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından takdim edildi. Programda ayrıca bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ve mezuniyet töreninin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verildi.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin