Bin 504 Engelli Yakını Eğitimden Geçecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2015 08:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Bin 504 Engelli Yakını Eğitimden Geçecek

BARTIN ’da engellilerin daha sağlıklı yaşam sürmeleri amacıyla ‘Kanatları Biziz’ projesi kapsamında engelli yakınları ve bakıcılarına eğitim verilecek. Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında gerçekleştirilen ‘Kanatları Biziz’ projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Projenin yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasını hedeflediğini söyleyen Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Zekeriya Dal, “İl Müdürlüğümüzce hazırlanıp Bakanlığımıza sunulan ve kabul gören ‘Kanatları Biziz’ projesi ile Müdürlüğümüzden evde bakım ücreti alan ve ilimizde ikamet eden bin 504 engelli yakınına eğitim verilecektir. Proje kapsamında yapılacak eğitim faaliyetleri ve seminer çalışmalarıyla bakıma muhtaç engelliler de ortaya çıkabilecek, birden fazla engelin önlenmesi ve sahip oldukları yasal haklarla ilgili olarak bakım hizmetini yürüten engelli bakıcılarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir” dedi.
“BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERECEĞİZ”
Proje ortağı olan Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Müdürü İbrahim Tümen ise, “Bu projenin en önemli boyutu, tek engel türüne sahip engellilerin bakıcılarının bilgi eksikliklerinden kaynaklı olarak engellinin süreç içerisinde daha fazla engele sahip olmasını önlemeye yönelik mücadeledir. İkinci, üçüncü, hatta daha fazla engelin oluşmasına sebep olan bu bilgi eksikliği, sonuçları açısından çok boyutlu bir sorundur. Ayrıca engelli bireylerin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu bağlamda yüksekokul olarak toplumun sağlığını geliştirmeyi ve korumayı ön plana alarak sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyebilen, kaliteli sağlık hizmeti elemanları yetiştirmek en önemli amaçlarımız arasındadır” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Yücel Özdil tarafından projenin işleyişi, Bartın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Emine Arslan Kılıçoğlu tarafından da projenin amaçlarıyla ilgili katılımcılara bilgi verildi. Bartın Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Bartın Vali Yardımcısı Özgür Aydın Özmen, Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Bartın İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zekeriya Dal, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Tümen, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin