blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bin 100 kilometre uzaklığa gidip anaokulu yaptırdılar

Düzce Üniversitesi’nde öğrenciler, Hatay’da depremde hasar alan okulun yenilemesini yaparak konteynerdeki eğitimi okula taşıdı.
6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Hatay’da konteynerde eğitim gören ilkokul öğrencilerinin, okullarında eğitim görmesini isteyen Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri kolları sıvadı. Samandağ’a bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ilkokul ile daha önce lojman olarak kullanılan yapıyı anaokula dönüştürme çalışmalarına başlayan öğrenciler, burslarından ayırdıkları ile bölgede dönüşüm çalışmasına başladı. Minik öğrencilere eğitim yuvası hazırlamak için bölgede olduklarını belirten Ebru Gül Kılıç, “Hatay’da bir okul yeniliyoruz. İnşallah çocuklarımız çok sever. Arkadaşlarımız çizimlerine başladı. Atatürk portresini çıkarıyoruz. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

“Okulu öğrencilere uygun boyadık”
Düzce’den Hatay’a okul yenileme çalışmalarına katılan Dümerang Topluluğu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Taşkın, “Hatay’ın Samandağ ilçesi Yeniköy ilkokulundayız. Daha önce Adıyaman’da gerçekleştirdiğimiz deprem bölgelerinde yaptığımız okul projelerimize devam ediyoruz. Burada depremde zarar gören okulumuzu yeniledik. Dış cephe ve bahçesini öğrencilerimize uygun bir şekilde boyadık. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler getirdik. Kırtasiye malzemelerini eksiklerini giderdik. Bundan sonra ki projelerimizde diğer deprem şehirlerinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Orta Çağ’dan kalma taş köprü görenleri kendine hayran bırakıyor

Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan Orta Çağ’dan kalma tarihi taş kemer köprü, hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çekiyor.
Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Taşköprü köyünde Orta Çağ periyoduna ilişkin olduğu bedellendirilen tarihi taş kemer köprü görenleri adeta geçmişe götürüyor. Ortadan geçen yüzlerce yıla karşın ayakta kalmayı başaran köprü, günümüzde de köy halkı tarafından etkin olarak kullanılıyor.
Köylüler, tarihi köprüyü bilhassa tarla ve çayırlara ulaşmak için geçiş yolu olarak kullanıyor. Doğal yapısını büyük ölçüde koruyan köprü, son yıllarda tabiat tutkunları ve fotoğraf meraklılarının da uğrak noktalarından biri haline geldi. Tarihi yapıya ilginin her geçen gün arttığını belirten köy sakinleri, köprünün geçmiş ile bugün ortasında bir bağ kurduğunu ve korunması gerektiğini söylüyor.
Tarihi taş kemer köprünün turizme kazandırılması için yetkililerden çalışma bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin