25 Şubat, 2024 16:29 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 26.02.2024 09:45
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
BİLİM ŞENLİĞİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Karabük Belediyesi Bilim ve inovasyon Merkezinde “Bilim Şenliği” gerçekleştirildi.
Bilim şenliğinde yapılan gösterilerle doyasıya eğlenen yüzlerce çocuğa Karabük Belediyesi tarafından balon, patlamış mısır ve pamuk şeker dağıtıldı.
Bilim şenliği her yıl düzenli olarak ve artarak devam edecek diyen Başkan Vergili; “Geleceğin teminatı çocuklarımız derslerinin yanında eğlenmeyi de hak ediyorlar. Bundan sonrada bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek.”dedi.
Karabük’te “Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri” Semineri Düzenlendi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından "Dijital Nesil ve Aile Dinamikleri" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi velilerine yönelik olarak Karabük İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, dijital çağda çocukların karşılaştığı riskler ve ailelerin dijital okuryazarlığının artırılması hedeflendi.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) öncülüğünde yürütülen toplumsal farkındalık çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde konuşan Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital neslin teknolojiyle kurduğu güçlü ilişkiye dikkat çekerek ebeveynlerin dijital dünyanın değişen dinamiklerini anlamasının önemini vurguladı.
Dr. Eroğlu, "dijital ebeveynlik" kavramının önemini hatırlatarak ebeveynlerin yasaklayıcı tutumlar yerine çocuklarıyla birlikte dijital dünyayı keşfetmelerini ve bilinçli rehberlik sunmalarını önerdi.
Eroğlu, sunumunda dijital neslin davranış özellikleri, siber zorbalık, dijital şiddet, bilgi kirliliği, çevrim içi riskler ve mahremiyet ihlalleri gibi konulara değindi.
Seminerde ayrıca aile içi dijital sözleşmeler, ekran süresi yönetimi, güvenli internet kullanımı ve sosyal medya mahremiyeti gibi başlıklarda velilere somut öneriler paylaşıldı.
Etkinliğe, Cumhuriyet Anadolu Lisesi yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile Karabük Üniversitesi Dijital Şiddet ile Mücadele Kulübü üyesi öğrenciler katıldı.