Bilim Sanat Merkezine Ay Teleskobu Kuruldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2022 13:13 tarihinde yayınlandı
0
0

Bilim Sanat Merkezine Ay Teleskobu Kuruldu

Karabük Valiliği Koordinasyonunda, eğitimde işbirliği ve kaliteyi arttırmak, kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak, eğitime destek olacak toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla hayata geçirilen Hami Kurum Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız’ın katkılarıyla temin edilen Teleskop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Seçil Araşkal’a Sanayi ve Teknoloji Müdürü İsrafil Yıldız tarafından teslim edildi.

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın katkı ve destekleriyle Bilim Sanat Merkezimize gönderilen 250 adet Bilim Teknik Dergilerini inceleyen Vali Fuat Gürel, öğrencilerin  ay ve yıldız gözlemi yapmalarına imkân sağlayacak olan Teleskop’un Karabük’e kazandırılmasında emeği bulunan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ederek, Teleskop’un i hayırlı olması temennisinde bulundu. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin