blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bilgin Bayat, “Ramazan paylaşmaktır, paylaştıkça çoğalır”

Zonguldak’ta faaliyet gösteren İnsanlık İçin Elden Ele Sosyal Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte çalışmalarını hızlandırdı.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte özellikle ailelere kumanya yardımında bulunan derneğin çalışmalarını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Bayat “Ramazan ayı ile birlikte çalışma tempomuzu bir kat daha artırdık” dedi. Bağışlarına resmi bağış hesaplarına yapılabileceğini belirten başkan Bayat “İsteyen bağışçılarımızı da elimizdeki başvuru listesine göre direk aileye de yönlendiriyoruz. Önemli olan yardımın yerine ulaşmasıdır” dedi.
İnsanlık İçin Elden Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Bayat Ramazan ayı destekleri ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Dernek olarak yılın 7 günü ihtiyaç sahibi ailelere, kişilere her türlü desteği ve yardımı yapıyoruz. Gıdaya, giysi, ayakkabı, bot, ev eşyası gibi. Bize başvuran herkesin ihtiyacını destekçilerimiz ve bağışçılarımız sayesinde gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında ise biraz daha kumanyaya ağırlık verdik. Kumanya için çok başvuru vardı ve yine yardımda bulunmak isteyen onlarca hayırsever ve gönül dostumuz var. Destek almak isteyenler ile bağışçılarımızı buluşturuyoruz. Bunun yanında dernek olarak da destek isteyen herkese desteğimizi veriyoruz. Yalnız tabii ki bazı kriterlerimiz var. Hakkaniyetli olmak zorundayız. Gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşmalıyız.
Bu konuda muhtarlarımız, belediyelerimiz ve devletin kurumları ile istişare halindeyiz. Yardım önceliğimiz başta hiçbir geliri olmayan, sadece SYDV’den aldığı cüzi bir destekle hayatını idame ettirmeye çalışanlar. Bunların dışında olanlara da şartlarına ve durumlarına bakarak desteklerimizi yapıyoruz. Ramazan ayı içinde yaklaşık 500 aileye destek vermeyi planlıyoruz. Bunun yanında ev eşyası, giysi, yenidoğan çocuk desteklerimizi de yapmaya devam ediyoruz. Bu kapı her zaman herkese açıktır. Buradan tüm herkese seslenmek istiyorum. Ramazan Ayı paylaşma ayıdır. Sizde bir aileyi sevindirebilir, bir çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz. Bu vesile ile Tüm İslam Aleminin Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin