Bilek güreşini bırakmak üzereyken antrenörünün desteğiyle dünya sahnesine çıktı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bilek güreşini bırakmak üzereyken antrenörünün desteğiyle dünya sahnesine çıktı

Gümüşhaneli milli bilek güreşi sporcusu Muhammet Yasir Dalma, bırakmak üzere olduğu spor dalında antrenörünün desteğiyle birlikte defalarca Avrupa ve dünya şampiyonu, son olarak da Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda dünya 3.’sü oldu.

Gümüşhaneli 17 yaşındaki milli bilek güreşi sporcusu Muhammet Yasir Dalma, genç yaşına rağmen bilek güreşi şampiyonalarında adından söz ettirmeye devam ediyor. Ortaokul yıllarında milli takım antrenörü Davut Altuntaş tarafından keşfedilen ve bu süreçte birçok kez sporu bırakmak istemesine rağmen Altuntaş tarafından tekrar bilek güreşine yönlendirilen genç sporcu, 5 yıllık süreçte 3 Türkiye şampiyonluğu, 3 Avrupa şampiyonluğu ve 2 de dünya şampiyonluğu elde ederek madalya kazandı. Son olarak Moldova’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 18 yaş altı 70 kilogram erkekler sağ kol kategorisinde dünya 3.’sü olan Muhammed Yasir Dalma’nın hedefi, önümüzdeki yıllarda yapılacak turnuvalarda şampiyon olup Türk bayrağını dalgalandırmak.

Muhammet Yasir Dalma: “Gezip eğlenmek daha cazip geliyordu ama Davut hocamız bana inandı”

Küçük yaşlarda okulunda yapılan seçmeler sonucunda bilek güreşi sporuna başladığını belirten Muhammet Yasir Dalma, “Bilek güreşi sporuna ortaokuldayken antrenörümüz Davut Altuntaş sayesinde başladım. Okulumuza gelerek seçme yaptılar, antrenörümüz de bendeki yeteneği keşfetti ve bu spora başladım. Ben de Davut hocadan eğitim alacağım için heyecanla başlamıştım. Onun sayesinde hala bu spora devam ediyorum. İlk başlarda antrenmanlar biraz zor geliyordu, çocuk olduğumuz için gezip eğlenmek daha cazip geliyordu. O süreçte Davut hocamız beni bilek güreşi sporuna tekrar döndürmek için çok uğraştı. Çok fazla emeği var üzerimde. 5 yıllık bu süreç içerisinde 3 tane Türkiye şampiyonluğu, 2 tane dünya şampiyonluğu, 3 tane de Avrupa şampiyonluğu aldım. Son olarak 2024’te Moldova’da düzenlenen dünya şampiyonasında da 3. oldum. Bu süreç içerisinde bayrağımızı hep kürsüde dalgalandırdık. Ben de son şampiyonada İstiklal Marşı’mızı okutmak isterdim ama bir dahaki sefere yine dünya şampiyonu olup İstiklal Marşı’mızı ve Türk bayrağını orada dalgalandırmak istiyorum” dedi.

Davut Altuntaş: “Başaracağına inandık ve destek çıktık”

Uzun yıllar boyunca başarılı milli sporcular yetiştirerek bilek güreşinde Gümüşhane’nin adından söz ettiren milli takım antrenörü Davut Altuntaş, “Yasir ile biz 5 sene önce bilek güreşine başlanmıştık. İlk olarak Ordu ilinde Gençler Türkiye Şampiyonası yapılmıştı. O dönem bilek güreşine yeni başladığı için başarılı olamamıştı. Ama biz kendisinin bu konuda yetenekli ve azimli olduğunu gördük. İlk başlarda kendisi bırakmak istemişti ama biz başaracağına inandığımızdan dolayı kendisine destek çıktık. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük ve antrenmanların sonucunda Yasir hem Avrupa şampiyonu oldu, dünya şampiyonu oldu ve bu sene Moldova’da düzenlenen dünya şampiyonasında 3. oldu. Gümüşhane olarak 2011 yılından beri hem ulusal hem de uluslararası arenada söz sahibiyiz. Şu anda Gümüşhane’de bu dalda 46 tane milli sporcumuz var. Son yıllarda da dünya ve Avrupa’da katıldığımız şampiyonalarda da Gümüşhane olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Son katıldığımız dünya şampiyonasında da 3 tane dünya şampiyonluğu 3 tane de dünya üçüncülüğü aldık. Toplamda 6 madalyayla döndük” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin