Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2023 14:11 tarihinde yayınlandı
0

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Birlik Medya’ya ziyaret

Basın İlan Kurumu Ankara Şube Bölge Müdürü Murat Yürekli, Karabük’te bulunan yerel gazeteleri ziyaret etti.

Ziyaretinde, Karabük Birlik Medya ailesinin de içinde bulunduğu Anadolu Basınında yeni bir dijital döneme geçildiğini vurgulayan Yürekli; haber sitelerinin aktif olması, haberlerin akıcılığı ve doğruluğu hakkında bilgilendirme yaptı.

Şube Müdür Yardımcısı Engin Kaşdaş da dijital çağa ayak uyduran habercilerin, bu yeni dönemde nelere dikkat etmesinin gerektiğini ve internet haber sitelerinin artık haber almanın ilk adresi olduğunu belirterek, gazete çalışanlarına bilgi verdi. Yürekli ve Kaşdaş Birlik Medya yönetici ve çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirerek, başarı dilediğinde bulundu. (Haber Merkezi)

WhatsApp Image 2023 08 17 at 13.45.18

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin