Bıçak bileyerek ekmek parasını kazanıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Haziran, 2023 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bıçak bileyerek ekmek parasını kazanıyor

Kastamonu’da yaşına aldırış etmeyen 35 yıllık bıçak ustası, tezgahı ile sokak sokak gezip Kurban Bayramı öncesi bıçakları biliyor.
Kastamonu’da yaşayan 69 yaşındaki Ahmet Terzi, bileme tezgahıyla yaklaşık 35 yıldır sokak sokak gezip mahalle sakinlerinin eskimiş bıçaklarını biliyor. Yaşına aldırış etmeden her gün seyyar tezgahının başına geçen Terzi, işini aşkla yapmaya devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi artan taleplere yetişmeye çalışan Terzi, bilek gücü ile döndürdüğü bileme taşıyla bıçakları keskinleştiriyor. Terzi, diğer zamanlarında ise ayakkabı boyacılığı yapıyor. Yaptığı iş sayesinde hem geçimini sağlayan hem de torununun eğitim masraflarına katkıda bulunan Ahmet Terzi, Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşadığını ifade etti.

“Bu meslek sayesinde de ekmek paramı kazanıp, torunumu okutuyorum”
Gün boyunca bıçak bilediğini belirten Terzi, “35 senelik bileme tezgahımla mahalle mahalle, Kastamonu’nun her tarafını gezerek ekmek paramı kazanıyorum. Bayramda yoğunluk yaşıyoruz. Bileme işlerine yetişemiyorum ama ne de her tarafı gezerek çalışıyorum, ekmek paramı alıyorum. Hafta içleri ise kurum kurum gezerek vatandaşları rahatsız etmeden çalışıyorum. Geçen sene Kurban Bayramı’nda da yoğunluk vardı, bu bayram da Allah’a şükür yoğun geçiyor. Akşama kadar durmadan bilemeye devam ediyorum. Bu meslek sayesinde de ekmek paramı kazanıp, torunumu okutuyorum. Ölene kadar da devam edeceğim” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin