karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 12:44 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Beytullah’a yüz sürmek hacıların en büyük hayali

Hac vazifesi için Mekke’ye gelen milyonlarca hacı adayı, Beytullah’a dokunarak hayallerini gerçekleştirmek istiyor.

Hac vazifesini yerine getirmek için mübarek beldelere gelen milyonlarca hacı adayı, Kabe-i Muazzama'da her gün mutlaka bir tavaf yapıyor. Ancak hacı adaylarının büyük bir kısmı yoğunluktan dolayı, Beytullah'ın (Allah'ın evi) duvarlarına yapışıp, gözyaşları ile dua etmeyi çok arzuluyor. Yoğunluk sebebiyle, Beytullah'a yaklaşamayan birçok hacı adayı, uzaktan seyrederek ibadetlerini yerine getiriyor. Kabe'nin saf altından kapısına ulaşmak, mültezemde (kapının altı) dua etmek isteyenler zorlukları sabırla aşıyor. Cennetten geldiği kabul edilen gümüş muhafaza içerisindeki Hacerü'l-Esved taşına yüz sürmek isteyenler ise Rükn-i Yemani (Yemen) köşesinden kuyruğa girip saatlerce beklemek mecburiyetinde. Ancak bu zorlu bekleyiş ve mücadele de kalp kırmamak, kimseyi incitmemek çok büyük önem arz ediyor. blank Bir de bu mübarek yerlere ulaşıp kendinden geçenler, dakikalarca dualar yapıp sırada bekleyenleri unutunca, görevliler devreye giriyor. Son yıllarda ise, memlekettekilere görüntülü arama ile Kabe'yi seyrettirme yanlışı ortaya çıktı. Aslında tavaf ederken ve Beytullah'a ulaşınca namaz ibadeti gibi dünya ile irtibatı kesmek gerekiyor. Beytullah'a yüz sürmek için sırasını bekleyenler, görüntülü telefon görüşmesini uzatanları ikaz ediyor. Ağlayarak, gönülden gelen niyazlarını Allahu Teala'ya arz edenler, büyük bir rahatlama ve huzur içerisinde otellerinin yolunu tutuyor. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin