Reklam
Reklam
beypilic ve erpilicten cevre katliami 2 milyon lira ceza kesildi xSaS9433 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Temmuz, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Beypiliç ve Erpiliç’ten çevre katliamı: 2 milyon lira ceza kesildi

Beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç ve Erpiliç firmalarının kesimhane bölümünden Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları zehirli atıklar sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından firmalara toplam 2 milyon 320 bin TL para cezası kesildi. 2 firma hakkında “Çevreyi kasten kirletmek” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bolu’da faaliyet gösteren ve beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç ve Erpiliç firmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün radarına girdi. Zehirli atıklarını, kesimhanelerinin yanından geçen Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından görüntüler sonrasında olayla ilgili inceleme başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan tespitlerin ardından tavuk üretimi yapan Beypiliç ve Erpiliç’e “arıtmayı çalıştırmamaktan” tesis başı 1 milyon 160 bin lira para cezası kesildi. Bolu Valiliği tarafından ayrıca 2 firma hakkında “Çevreyi kasten kirletmek” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Gerekli önlemlerini ve ekiplerin uyarısını dikkate almadan suyu kirletmeye devam eden Erpiliç firmasına ise 2 milyon 323 bin lira daha ceza kesildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte toplu tasima bayramin ilk 3 gunu ucretsiz qYHSMnP7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te toplu taşıma bayramın ilk 3 günü ücretsiz

Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşların şehir içi ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla toplu taşıma araçlarının bayramın ilk 3 günü ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları, Kurban Bayramı’nın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü günlerinde ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, belediye olarak bayram süresince tüm birimlerle sahada olacaklarını belirtti. Uygulamayla, vatandaşların bayram ziyaretleri ile mezarlık ziyaretlerini rahat şekilde gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

Çetinkaya, bayramın birlik ve beraberlik ruhunun şehirde en güzel şekilde yaşanmasını istediklerini ifade ederek, vatandaşların ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşamamaları için gerekli planlamaların tamamlandığını kaydetti.

Karabük Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesindeki tüm toplu taşıma araçlarının bayramın ilk üç günü ücretsiz hizmet vereceğini aktaran Çetinkaya, tüm İslam aleminin ve Karabüklü vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Öte yandan Karabük Belediyesi, bayram süresince vatandaşların talep ve şikayetleri için iletişim hatlarının kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin