Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2023 00:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Beyin vefatı gerçekleşen hastadan alınan organlar, üç hastayı hayatta tuttu

blank
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde takibi sırasında beyin mevti gerçekleşen bir hastanın yakınları, acılarını bir kenara bırakarak, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yine hayata tutunma talihi verdi.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastanın beyin vefatı gerçekleşti. Nebati hayata giren hastanın yakınları, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar hastadan alınarak, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil edildi. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen organ naklinde Organ Nakil Koordinatörleri Prof. Dr. Zahide Doğanay, Uzman Dr. Gizem Kurada önderliğinde, Doç. Dr. Öztürk Taşkın ve Koordinatör Hemşire Elif Tozlu Yılmaz misyon aldı.
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece kıymetlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hasta tekrar hayata tutunması sağlanırken, pek çok hastanın da organ bağışlarıyla tekrar hayata tutunmaları ömür kalitelerinin artması bizleri huzurlu kılıyor. 3 hastaya hayat olan organları bağışlanan hastamızın uyum takımı olarak ailenin acılarını derinden paylaşıyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Bugüne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz. Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi muhtaçlıklarını, tıbbi bakımlarını kentimizin üçüncü basamak ağır bakımı olarak her daim karşılamaya devam etmekteyiz. Sıhhat çalışanlarımız var güçleriyle kesintisiz olarak yılmadan, usanmadan, insanımıza sıhhat hizmetleri her daim sunmaya devam etmekteyiz. Unutmamak gerekir ki her organ bağışı yeni bir hayattır” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 17:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

Karabük'te 4 gündür devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor.
74 saattir kontrol altına alınmaya çalışılan yangın Üçbaş, Sofular ve Aktaş köylerine doğru ilerleyerek yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Daha önce tedbir amaçlı boşaltılan köylerde alevlerin önünü kesmek için havadan ve karadan müdahale devam ederken, etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler zaman zaman sıkıntı yaşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin