Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2023 00:38 tarihinde yayınlandı
0

Beyin vefatı gerçekleşen hastadan alınan organlar, üç hastayı hayatta tuttu

beyin vefati gerceklesen hastadan alinan organlar uc hastayi hayatta tuttu 0 VzEe8JED
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde takibi sırasında beyin mevti gerçekleşen bir hastanın yakınları, acılarını bir kenara bırakarak, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yine hayata tutunma talihi verdi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastanın beyin vefatı gerçekleşti. Nebati hayata giren hastanın yakınları, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar hastadan alınarak, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil edildi. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen organ naklinde Organ Nakil Koordinatörleri Prof. Dr. Zahide Doğanay, Uzman Dr. Gizem Kurada önderliğinde, Doç. Dr. Öztürk Taşkın ve Koordinatör Hemşire Elif Tozlu Yılmaz misyon aldı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece kıymetlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hasta tekrar hayata tutunması sağlanırken, pek çok hastanın da organ bağışlarıyla tekrar hayata tutunmaları ömür kalitelerinin artması bizleri huzurlu kılıyor. 3 hastaya hayat olan organları bağışlanan hastamızın uyum takımı olarak ailenin acılarını derinden paylaşıyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Bugüne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz. Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi muhtaçlıklarını, tıbbi bakımlarını kentimizin üçüncü basamak ağır bakımı olarak her daim karşılamaya devam etmekteyiz. Sıhhat çalışanlarımız var güçleriyle kesintisiz olarak yılmadan, usanmadan, insanımıza sıhhat hizmetleri her daim sunmaya devam etmekteyiz. Unutmamak gerekir ki her organ bağışı yeni bir hayattır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?