Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2023 00:38 tarihinde yayınlandı
0

Beyin vefatı gerçekleşen hastadan alınan organlar, üç hastayı hayatta tuttu

beyin vefati gerceklesen hastadan alinan organlar uc hastayi hayatta tuttu 0 VzEe8JED
Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde takibi sırasında beyin mevti gerçekleşen bir hastanın yakınları, acılarını bir kenara bırakarak, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil yapılarak yine hayata tutunma talihi verdi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastanın beyin vefatı gerçekleşti. Nebati hayata giren hastanın yakınları, hastalarının organlarını bağışladı. Bağışlanan organlar hastadan alınarak, organ nakli bekleyen üç hastaya nakil edildi. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen organ naklinde Organ Nakil Koordinatörleri Prof. Dr. Zahide Doğanay, Uzman Dr. Gizem Kurada önderliğinde, Doç. Dr. Öztürk Taşkın ve Koordinatör Hemşire Elif Tozlu Yılmaz misyon aldı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Organ bağışı bekleyen hastalar ile empati kurabilmek son derece kıymetlidir. Organ bağışı sayesinde pek çok hasta tekrar hayata tutunması sağlanırken, pek çok hastanın da organ bağışlarıyla tekrar hayata tutunmaları ömür kalitelerinin artması bizleri huzurlu kılıyor. 3 hastaya hayat olan organları bağışlanan hastamızın uyum takımı olarak ailenin acılarını derinden paylaşıyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Bugüne kadar organ bağışında bulunan tüm hasta ailelerine gönülden teşekkür ediyoruz. Hastalarımızın öncelikli ve özellikli tıbbi muhtaçlıklarını, tıbbi bakımlarını kentimizin üçüncü basamak ağır bakımı olarak her daim karşılamaya devam etmekteyiz. Sıhhat çalışanlarımız var güçleriyle kesintisiz olarak yılmadan, usanmadan, insanımıza sıhhat hizmetleri her daim sunmaya devam etmekteyiz. Unutmamak gerekir ki her organ bağışı yeni bir hayattır” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda gozaltina alinan 2 supheli tutuklandi FBFzaDFX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin