Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Beyin Kanaması Geçirdi, Hava Ambulansı le Ankara’ya Sevk Edildi

Karabük’te beyin kanaması geçiren bir kişi, 112 hava ambulansı ile Ankara’ya nakledildi.
Edinilen bilgiye göre, Esentepe Mahallesi’nde yolda yürüdüğü sırada baygınlık geçiren 41 yaşındaki Çetin Kurt, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk tetkikte beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Kurt, Yalova’da bulunan özel bir hastaneye ambulansla sevk edildi. Ambulansla yola çıkan ancak bir süre sonra durumu kötüleşen Kurt, yeniden Karabük’e geri döndürülerek yoğun bakıma alındı.
Ankara Numune Hastanesi ile yapılan görüşmeler sonunda hastaneye sevki kararlaştırılan Kurt için Sağlık Bakanlığı’ndan 112 hava ambulansı istendi. Karabük’te İl Jandarma Komutanlığı helikopter pistine inen hava ambulansı, ambulansla getirilen Kurt’u alarak Ankara’ya hareket etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin