blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Kasım, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN’un “FaceCues Projesi”ne mükemmeliyet mührü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Kısmı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kayış tarafından yürütülen "Gözlük Aracılı Tetkik Sistemi-FaceCues" başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından "Mükemmeliyet Mührü"ne layık görülerek yatırım dayanağı almaya hak kazandı.
TÜBİTAK 1512 BİGG Yatırım Programı’nın 2025 Yılı 2. Daveti sonuçlarına nazaran, Türkiye genelinde ağır müracaat alan süreçte 2465 iş fikri değerlendirildi. Hızlandırıcı takviyelerden sonra 472 iş planı panel sürecine taşındı ve sonuncu değerlendirmeler sonucunda 109 proje, "Mükemmeliyet Mührü" almaya layık görüldü.
2012 yılından bu yana genç girişimcileri destekleyen TÜBİTAK BİGG Programı kapsamında bugüne kadar 2687 teknogirişim firması kurulmuş olması, programın yenilikçi fikirleri teşvik etmedeki muvaffakiyetini ortaya koyuyor. BEUN’un FaceCues Projesi, gözlük tabanlı yenilikçi bir kıymetlendirme sistemiyle psikiyatri alanında tanısal süreçleri güçlendirmeyi hedeflemesi bakımından dikkat çekiyor. Alanında özgün niteliği taşıyan proje, hem bilimsel yenilik pahası hem de uygulanabilir teknoloji potansiyeliyle öne çıkıyor.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, elde edilen başarıya ilişkin şu sözleri tabir etti:
"Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kayış’ın projesinin TÜBİTAK tarafından ‘Mükemmeliyet Mührü’ ile ödüllendirilmesi bizleri son derece gururlandırmıştır. Psikiyatri alanında yenilikçi bir yaklaşım ortaya koyan FaceCues Projesi, hem bilimsel potansiyeli hem de teknoloji odaklı tahlil üretme kapasitesiyle geleceğe ışık tutan değerli bir teşebbüstür. Bu muvaffakiyet, üniversitemizin araştırma ekosisteminin güçlendiğini, üretkenliğimizin ulusal seviyede takdir gördüğünü ve bilimsel vizyonumuzun her geçen gün daha da genişlediğini göstermektedir. Bu vesileyle ülkemizin bilim ve teknoloji odaklı dönüşümüne liderlik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın M. Fatih Kacır ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ailesine, yükseköğretim kurumlarını daha ileri bir noktaya taşıma noktasında bizlere her daim destek olan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Liderimiz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK ailesine; bilimsel çalışmaları teşvik eden yaklaşımı ve pahalı katkıları için TÜBİTAK Liderimiz Sayın Prof. Dr. Orhan Aydın’a ve TÜBİTAK ailesine gönülden teşekkürlerimi arz ediyorum. Böylesine kıymetli ve yenilikçi bir fikirle yüksek katma bedelli bir projeyi hayata geçirerek takviye almaya hak kazanan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kayış hocamızı yürekten tebrik ediyorum. Proje sürecine katkı sunan tüm araştırmacılara teşekkür ediyor, üniversitemizin ismini ulusal ve memleketler arası arenada gururla temsil eden bu nitelikli çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.