Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programı ve Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans programının açılması için YÖK’e yapılan başvuru onaylandı.
BEUN tarafından Yükseöğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK); Fen Bilimleri Enstitüsüne Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı (Disiplinlerarası) ve Tezli Yüksek Lisans Programı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans programlarının açılması için yapılan başvuruya onay verildi. Bu önemli karar ile Üniversitenin lisansüstü programlarının çeşitliliğinin ve kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların sonucunda yeni açılan programlarla birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsündeki ana bilim dalı sayısı 17’ye, program sayısı ise 36’ya yükselirken, Sosyal Bilimler Enstitüsündeki 25 ana bilim dalında program sayısı; 29’u tezli yüksek lisans, 20’si tezsiz yüksek lisans ve 11’i doktora olmak üzere toplam program sayısı 59’a yükseldi.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yeni lisansüstü programların üniversite için önemli bir adım olduğunu belirterek şu sözleri dile getirdi: “Ülkemizin dinamikleri ve ihtiyaçları çerçevesinde kayda değer çalışmalarımızla akademinin yükselen yıldızı olarak gösterilen üniversitemizde Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans Porgramı ile Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programının açılması, hem akademik hem de günümüz dünyasında çağımızın ilgili sektörel alanlarında da önemli bir gelişmeyi işaret ediyor. Gıda güvenliği bulunduğumuz dönemin en kritik konularından biri olup, bu alanda yetişmiş uzmanlara büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Arkeoloji Tezli Yüksek Lisans programımız ise, başta ülkemizin ve özellikle köklü geçmişe sahip şehrimizin tarihî mirasını ortaya çıkararacak uzamanları yetiştirip, disiplinlerarası temelde akademik çalışmalara yeni bakış açıları geliştirmek oldukça önemlidir. Bu programlar ile, bilimsel araştırmalarımızı ve eğitim kalitemizi daha da ileriye taşıyacak olup yeni lisansüsü programların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor; programların üniversitemize, öğrencilerimize ve bilim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”


BEUN’de iki yeni lisansüstü programın açılmasına onay verildi
Yamaç paraşütüyle dere yatağına düşen vatandaş 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı
Çorum’da havada yamaç paraşütünün dolaşması sonucu dere yatağına çakılan sağlık personeli, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasının ardından bulunarak yaralı kurtarıldı.
Olay, Merkez ilçeye bağlı Çalyayla köyü Koparanceviz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kösedağ mevkiinden yamaç paraşütüyle havalanan 33 yaşındaki sağlık personeli Radi Aktaş, havada paraşütünün dolaşması sonucu irtifa kaybederek dere yatağına düştü. Kazanın ardından yaralanan paraşütçü, cep telefonuyla kendi konum bilgisini paylaşarak yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Paylaşılan konuma doğru harekete geçen ekipler, olumsuz arazi şartları nedeniyle yaklaşık 5 saat süren çalışmanın neticsinde yaralıya ulaştı. Soğuktan korunmak ve donmamak için bazı kıyafetlerini çıkardığı belirlenen Aktaş’a olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Araçların ulaşamadığı sarp ve zorlu dere yatağından sedyeyle çıkarılan Aktaş, kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sağlık personeli Aktaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirtilen Aktaş tedavi altına alındı.
Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

