Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) BESYO Antrenörlük Kısmı öğrencisi Burak İsmail Şengür, 702 atletin katıldığı Adnan Özmen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nda büyük bir muvaffakiyete imza atarak Türkiye 3.sü oldu.
2023 yılında vefat eden eski ulusal judocu ve ulusal kadro antrenörü Adnan Özmen’in isminin verildiği, 52 vilayetten 385 erkek ile 317 bayan olmak üzere toplam 702 atletin katıldığı tertibin Erkekler 73 Kg. Kategorisi’nde, BEUN BESYO öğrencisi Burak İsmail Şengür, Türkiye 3.sü olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini gururlandırdı.
22-23 Şubat 2025 tarihlerinde Türkiye Judo Federasyonu Ankara Tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonada, BESYO Antrenörlük Kısmı öğrencisi Burak İsmail Şengür’ün elde ettiği bu büyük muvaffakiyet, BEUN’un spor alanındaki gücünü bir sefer daha gözler önüne serdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Burak İsmail Şengür’ün bu muvaffakiyetinden ötürü büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Öğrencimizin Türkiye üçüncüsü olması, üniversitemiz ve kentimiz için değerli bir muvaffakiyettir. Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazanan öğrencimizin bu başarısı Üniversitemizin spor alanındaki muvaffakiyetlerinin gücünü ve kalitesini bir kere daha ortaya koymuştur. Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin yalnızca akademik muvaffakiyetlerini değil, tıpkı vakitte Üniversitemizi ulusal ve memleketler arası platformlarda düzenlenen sportif faaliyetlerde temsil ederek en yeterli derecelere sahip olmaları için her vakit destekliyoruz. Bu niyetlerle Adnan Özmen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası Erkekler 73. Kg Kategorisi’nde Türkiye üçüncüsü olan öğrencimiz Burak İsmail Şengür’ü kutluyor, öğrencimizin elde ettiği bu başarıda verdikleri pahalı katkılardan ötürü akademisyenlerimiz ile antrenörlerimize de teşekkür ederek muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum.” açıklamasında bulundu.


BEUN’dan Adnan Özmen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’nda büyük başarı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

