BEUN’da “Yaşam Boyu Bireysel Finansal Yönetim” başlıklı seminer gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
beunda yasam boyu bireysel finansal yonetim baslikli seminer gerceklestirildi dBzFBddZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da “Yaşam Boyu Bireysel Finansal Yönetim” başlıklı seminer gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Zonguldak İli Jandarma Komutanlığı çalışanına yönelik “Yaşam Uzunluğu Ferdî Finansal Yönetim” başlıklı seminer düzenlendi.

Sezai Karakoç Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen aktiflikte Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı Kumandan Yardımcısı Jandarma Albay Orhan Kaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Namal, Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi ve askeri işçi katıldı. BEUN “Yüzyılın Hikâyesi” tanıtım sinemasının izlenilmesinin akabinde Filyos Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aykut Şarkgüneşi, seminer konusu çerçevesinde çıkar, harcamalar, tasarruf, birikim, yatırım kavramları hakkında temel bilgiler aktarırken uzun vadeli yatırım yapmanın değeri, yüksek çıkar umudu ile çok risklerin alınmasının olumsuz tarafları açık örnekler ile ayrıntılı bilgi verdi. Seminerde bununla birlikte para odaklı hayat ile bedel odaklı ömrün mukayeseli olarak incelenmesinin akabinde emeklilik planları hakkında da bilgilendirmede bulunuldu.

Doç. Dr. Şarkgüneşi’nin ardından kürsüye gelen J. Alb. Kaş, ömür uzunluğu finansal idarenin kıymetine vurgu yaparak aktifliğin düzenlenmesinde başta pahalı katkıları ve nazik misafirperverliğinden ötürü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Seminer, soru-cevap kısmının akabinde toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin