BEUN’da "Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi" başarıyla tamamlandı - Karabük Haber Postası
beunda siber vatan bug bounty metodolojileri egitimi basariyla tamamlandi DOAzgNzL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da “Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi” başarıyla tamamlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Siber Vatan Yetkinlik Merkezi konut sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’deki 14 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı “Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi”, muvaffakiyetle tamamlandı.

BEUN mesken sahipliğinde, Siber Vatan Dikey Uzmanlaşma Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye’deki on dört farklı üniversiteden gelen öğrencilerin iştirakiyle gerçekleşti. İzmir, Manisa, Karabük, Konya, Şanlıurfa, Uşak, Afyon, Kastamonu, Ankara, Bartın, Isparta, Kırıkkale, Mersin ve Çankırı vilayetlerinden eğitime gelen öğrenciler, etik hacking ve siber güvenlik alanındaki en aktüel tekniklerle donatıldılar. Bununla bilikte eğitimde, iştirakçiler güvenlik açıklarını tespit etme, raporlama süreçleri ve ödül avcılığı (Bug Bounty) metodolojileri konusunda derinlemesine bilgi sahibi oldular. Birebir vakitte eğitim sürecinde, öğrenciler yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmayıp pratikte karşılaşılan güvenlik açıklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda da uygulamalı hünerler kazandılar.

Siber Vatan Yetkinlik Merkezinde uygulanan Siber Vatan Programı, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağını artırmak ve genç yetenekleri bölüme kazandırmak gayesiyle çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu program, memleketler arası seviyede rekabet edebilecek uzmanlar yetiştirmeyi ve Türkiye’yi siber güvenlik alanında güçlü bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Eğitim, iştirakçilerin yalnızca teknik bilgilerini geliştirmekle kalmayıp tıpkı vakitte güvenlik açıklarını tespit etme ve tahlil üretme noktasında kritik düşünme yeteneklerini de pekiştirmeyi amaç ediniyor. İştirakçiler, Bug Bounty metodolojileri ile ilgili kapsamlı bilgi de edinerek siber güvenlik alanındaki mesleklerini geliştirmeye devam etmesi öngörülüyor.

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi konut sahipliğinde düzenlenen eğitim süreciyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Siber güvenlik, ülkemizin en kritik ve geleceğe yönelik en kıymetli alanlarından biridir. Bugün burada yetiştirdiğimiz genç yeteneklerin, milletlerarası toplulukta rekabet edebilir uzmanlar haline gelmeleri, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünü artıracaktır. Bu cins eğitimlerle gençlerimize hem teorik hem de pratik bilgi kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimde kazandıkları maharetler, öğrencilerimizi dala kazandırarak Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine kıymetli katkılarda bulunmalarını sağlayacak. Bu vesileyle böylesine manalı bir aktifliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çeşitli üniversitelerden iştirak sağlayarak ülkemizin siber güvenlik alanındaki gelişimine paha katacak gençlerimize de çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin