BEUN’da “Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi” başarıyla tamamlandı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Siber Vatan Yetkinlik Merkezi konut sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’deki 14 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı "Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi", muvaffakiyetle tamamlandı.
BEUN mesken sahipliğinde, Siber Vatan Dikey Uzmanlaşma Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye’deki on dört farklı üniversiteden gelen öğrencilerin iştirakiyle gerçekleşti. İzmir, Manisa, Karabük, Konya, Şanlıurfa, Uşak, Afyon, Kastamonu, Ankara, Bartın, Isparta, Kırıkkale, Mersin ve Çankırı vilayetlerinden eğitime gelen öğrenciler, etik hacking ve siber güvenlik alanındaki en aktüel tekniklerle donatıldılar. Bununla bilikte eğitimde, iştirakçiler güvenlik açıklarını tespit etme, raporlama süreçleri ve ödül avcılığı (Bug Bounty) metodolojileri konusunda derinlemesine bilgi sahibi oldular. Birebir vakitte eğitim sürecinde, öğrenciler yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmayıp pratikte karşılaşılan güvenlik açıklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda da uygulamalı hünerler kazandılar.
Siber Vatan Yetkinlik Merkezinde uygulanan Siber Vatan Programı, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağını artırmak ve genç yetenekleri bölüme kazandırmak gayesiyle çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu program, memleketler arası seviyede rekabet edebilecek uzmanlar yetiştirmeyi ve Türkiye’yi siber güvenlik alanında güçlü bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Eğitim, iştirakçilerin yalnızca teknik bilgilerini geliştirmekle kalmayıp tıpkı vakitte güvenlik açıklarını tespit etme ve tahlil üretme noktasında kritik düşünme yeteneklerini de pekiştirmeyi amaç ediniyor. İştirakçiler, Bug Bounty metodolojileri ile ilgili kapsamlı bilgi de edinerek siber güvenlik alanındaki mesleklerini geliştirmeye devam etmesi öngörülüyor.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi konut sahipliğinde düzenlenen eğitim süreciyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Siber güvenlik, ülkemizin en kritik ve geleceğe yönelik en kıymetli alanlarından biridir. Bugün burada yetiştirdiğimiz genç yeteneklerin, milletlerarası toplulukta rekabet edebilir uzmanlar haline gelmeleri, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünü artıracaktır. Bu cins eğitimlerle gençlerimize hem teorik hem de pratik bilgi kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimde kazandıkları maharetler, öğrencilerimizi dala kazandırarak Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine kıymetli katkılarda bulunmalarını sağlayacak. Bu vesileyle böylesine manalı bir aktifliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çeşitli üniversitelerden iştirak sağlayarak ülkemizin siber güvenlik alanındaki gelişimine paha katacak gençlerimize de çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum" açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’nin Donan Gölleri Havadan Görüntülendi

Karabük'ün Eflani ilçesinde yüzeyi buz tutan göller dron ile görüntülendi.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 21:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani ilçesi kar yağışının artından beyaz örtüyle kaplandı. Hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi 21 dereceyi gördüğü ilçedeki Bostancılar, Kadıköy ve Ortakçılar göletlerinin yüzeyleri dondu. Buzla kaplanan ve kartpostallık görüntüler ortaya çıkaran göller dron ile görüntülendi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.