blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN’da “Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi” başarıyla tamamlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Siber Vatan Yetkinlik Merkezi konut sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’deki 14 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı "Siber Vatan Bug Bounty Metodolojileri Eğitimi", muvaffakiyetle tamamlandı.
BEUN mesken sahipliğinde, Siber Vatan Dikey Uzmanlaşma Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitim, Türkiye’deki on dört farklı üniversiteden gelen öğrencilerin iştirakiyle gerçekleşti. İzmir, Manisa, Karabük, Konya, Şanlıurfa, Uşak, Afyon, Kastamonu, Ankara, Bartın, Isparta, Kırıkkale, Mersin ve Çankırı vilayetlerinden eğitime gelen öğrenciler, etik hacking ve siber güvenlik alanındaki en aktüel tekniklerle donatıldılar. Bununla bilikte eğitimde, iştirakçiler güvenlik açıklarını tespit etme, raporlama süreçleri ve ödül avcılığı (Bug Bounty) metodolojileri konusunda derinlemesine bilgi sahibi oldular. Birebir vakitte eğitim sürecinde, öğrenciler yalnızca teorik bilgi edinmekle kalmayıp pratikte karşılaşılan güvenlik açıklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda da uygulamalı hünerler kazandılar.
Siber Vatan Yetkinlik Merkezinde uygulanan Siber Vatan Programı, Türkiye’nin siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağını artırmak ve genç yetenekleri bölüme kazandırmak gayesiyle çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu program, memleketler arası seviyede rekabet edebilecek uzmanlar yetiştirmeyi ve Türkiye’yi siber güvenlik alanında güçlü bir merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Eğitim, iştirakçilerin yalnızca teknik bilgilerini geliştirmekle kalmayıp tıpkı vakitte güvenlik açıklarını tespit etme ve tahlil üretme noktasında kritik düşünme yeteneklerini de pekiştirmeyi amaç ediniyor. İştirakçiler, Bug Bounty metodolojileri ile ilgili kapsamlı bilgi de edinerek siber güvenlik alanındaki mesleklerini geliştirmeye devam etmesi öngörülüyor.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi konut sahipliğinde düzenlenen eğitim süreciyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Siber güvenlik, ülkemizin en kritik ve geleceğe yönelik en kıymetli alanlarından biridir. Bugün burada yetiştirdiğimiz genç yeteneklerin, milletlerarası toplulukta rekabet edebilir uzmanlar haline gelmeleri, Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki gücünü artıracaktır. Bu cins eğitimlerle gençlerimize hem teorik hem de pratik bilgi kazandırmayı hedefliyoruz. Eğitimde kazandıkları maharetler, öğrencilerimizi dala kazandırarak Türkiye’nin siber güvenlik ekosistemine kıymetli katkılarda bulunmalarını sağlayacak. Bu vesileyle böylesine manalı bir aktifliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çeşitli üniversitelerden iştirak sağlayarak ülkemizin siber güvenlik alanındaki gelişimine paha katacak gençlerimize de çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum" açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin