BEUN’da otizmli bireylerin yetenekleri unutulmaz anlar yaşattı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İftara son --:--
beunda otizmli bireylerin yetenekleri unutulmaz anlar yasatti ncEyPJql
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’da otizmli bireylerin yetenekleri unutulmaz anlar yaşattı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN) Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen otizmli bireylerin yeteneklerini sergilediği birbirinden farklı şovlar, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen program, otizmli çocukların yeteneklerini sergilediği ve toplumun bu bahiste bilinçlendirildiği değerli bir buluşma noktasına sahne oldu.

BEUN Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen aktifliğe; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer Hanımefendi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır, BEUN Senato Üyeleri, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Arife Dereli akademik ve idari işçi, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Arife Dereli, Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanan bu özel günün, toplumsal manada çok büyük bir bedele sahip olduğunu belirtti. Dereli ayrıyeten, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin toplumsal yaşama katılma, profesyonellerden eğitim alarak toplumsal faaliyetlerini geliştirebilmelerinin epeyce kayda bedel bir ehemmiyete sahip olduğunu söz etti. Lider Dereli bununla birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mesken sahipliğinde ve tekrar BEUN, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneği iş birliğinde düzenlenen böylesine manalı aktifliğin yalnızca Zonguldak’ta değil tüm Türkiye’de farkındalık oluşturmasını ümit ettikleri kıymetli bir faaliyet olduğunun altını çizdi. Dünya Otizm Farkındalık günü münasebetiyle düzenlenen bu manalı aktifliğin, otizmli bireyler ve onların ailelerine yönelik özel bir mana tabir ettiğini kelamlarına ekleyen Lider Arife Dereli, aktifliğin kazanımlarının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Etkinliğin düzenlenmesinde bedelli takviyelerinden ötürü başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere aktifliğin mesken sahipliğini yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğüne Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Karaelmas Otizmli Bireyler Toplumsal Yardımlaşma Derneğine, aktifliğe iştirak sağlayarak bizlerle bir ortada olan herkese ve natürel ki değerli çocuklarımız ile ailelerine teşekkürlerimi sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının akabinde başlayan aktiflikte otizmli çocukların sahne aldığı şovlar, izleyenlerden büyük alkış topladı. Halk Oyunları Eğitmeni Güler Kapusuz Yılmaz, Direktör Yahya Kasım Fırtına ve Özel Eğitim Öğretmeni Serdar Gedik’in idaresinde hazırlanan şovlarda “Otizmli Çocuklar Dans Gösterisi” ile “Engelsiz Anneler Halk Oyunu Gösterisi” üzere performansların yanı sıra “Keloğlan ve Ay Kız”, “Acil Servis”, “Pazarlamacı Çocuk” skeçleri ile “8. Sınıflar Çıldırıyor” ve “Çekirdekçi” isimli tiyatro oyunları sergilendi. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan şovlar, otizmli çocukların sahneye çıktığı ve büyük muvaffakiyetle icra ettikleri manalı performanslar olduğu kadar yeteneklerinin ve potansiyellerinin toplumla buluştuğu özel bir platform olarak da dikkat çekti. Aktiflik boyunca ortaya konan performanslar yoluyla otizmli bireylere yönelik farkındalığın artırılması ve toplumsal entegrasyonun güçlendirilmesi iletisi verildi.

Etkinliğin sonunda; ÜNİDES kapsamında dayanak almaya hak kazanan BEUN Psikoloji ve Hayat Topluluğunun Otizm Spektrum Bozukluğu (Osb) Farkındalık Projesinin uyumundan sorumlu olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Kısmı 2. sınıf öğrencisi Sudenaz Soyutemizler, gerçekleştirilen aktifliklerin değerini söz eden bir konuşma gerçekleştirdi. Aktifliklerin düzenlenme kademesinde otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte yer alarak tanımı mümkün olmayan hisler yaşadığını söz eden Soyutemizler, “Otizmli çocuklarla vakit geçirmek, onların dünyasını daha yakından tanımamı sağladı. Bazen sözcüklere bile muhtaçlık duymadan kurduğumuz bağlar, küçük lakin manalı ilerlemelere şahit olmak benim için çok değerliydi. Onların memnunluğunu paylaşmak, bana farklı bir bakış açısı kazandırdı.” kelamlarını söz ederek, aktiflikte emeği geçen herkese teşekkür edip kelamlarını tamamladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen ve yer yer his dolu anlara sahne olarak büyük beğeni toplayan program, otizmli çocuklar ve ailelerinin iştirakiyle çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yunus emre cift basimiz dik bir sekilde avrupaya veda ediyoruz fesZ4Kgs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yunus Emre Çift: “Başımız dik bir şekilde Avrupa’ya veda ediyoruz”

SAMSUN (İHA) – Samsunspor’un defans oyuncusu Yunus Emre Çift, Rayo Vallecano’ya karşı kazanmalarına rağmen elendikleri Avrupa kuparına başları dik bir şekilde veda ettiklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 turunda deplasmanda İspanyol ekibi Rayo Vallecano’yu 1-0 yenen Samsunspor’da maç sonu açıklamalarda bulunan Yunus Emre Çift, “İlk maçı 3-1 kaybetmiştik. İspanya’ya sonuna kadar inanarak gelmiştik. Hocamız bize yapmamız gerekenleri çok iyi çalıştırdı. Planımız da işledi. Gönül isterdi ki bu turu geçelim ama buradan başımız dik bir şekilde ayrılıyoruz. Samsun’un bir evladı olarak takımımla gurur duyuyorum. Elimizden geleni yaptık. Turu geçip, Türkiye’yi temsil etmeye devam etmek isterdik ama buraya kadarmış” dedi.

Avrupa kupalarına katılımın bir alışkanlık haline gelmesi gerektiğine de vurgu yapan Çift, “Bizim için Avrupa’da mücadele etmek gurur verici bir süreç. Uzun yıllar sonra tekrar Avrupa’da yer aldık. Samsun halkını ve Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da tecrübeli bir takım değiliz. Buna rağmen tüm turnuva boyunca iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Umarım, bu durum Samsunspor’da bir alışkanlık haline gelir. Bunun için de takım olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin