Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Tıp Fakültesinde, Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından yapılan akreditasyon saha ziyareti başladı.
2018-2025 yılları arasında “Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı” ile TEPDAD tarafından akredite olan BEUN Tıp Fakültesi, akreditasyon yenileme çalışması için tekrardan TEPDAD’a başvurdu. Başvuru çerçevesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesini ziyaret eden TEPDAD değerlendiricileri, başvuruda bulunan Tıp Fakültesinin mevcut özdeğerlendirme raporlarını inceleyerek saha ziyareti gerçekleştirecek.
Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, BEUN Tıp Fakültesine gerçekleştirdikleri saha ziyareti kapsamında; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinin altyapı, eğitim-öğretim yöntemleri ve öğrenci memnuniyetini detaylı bir şekilde incelemeyi amaç ediniyor. Saha ziyareti sırasında TEPDAD değerlendiricileri; akademik kadroların tecrübeleri, öğrenci geri bildirimleri, müfredat uygulamaları ve Kalite Yönetim Sistemi konularında detaylı değerlendirmeler yapıyor.
Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği değerlendiricileri, program kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ziyarette bulundu. Nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Tıp Fakültesinin akreditasyon sürecinde TEPDAD değerlendiricilerin gerçekleştirdikleri çalışmalara ithafen ziyarette: “Üniversitemiz Tıp Fakültesi bulunduğu bölgede tercih edilen bir kurum olması yanında uluslararası alanlarda da önemli çalışmalarla başarılara imza atmaktadır. Ortaya koyduğumuz nitelikli faaliyetlere istinaden eğitim kalitemizi en ileriye taşıma hedefimizi gerçekleştirmek ve altyapı çalışmalarımızı güçlendirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Nitelikli çalışmalarımızın en önemli neticelerinden biri ise 2018 yılından itibaren Tıp Fakültemizin Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı’nın 2025 yılına kadar akredite olmasıdır. Bu kapsamda yeniden başlayan Tıp Fakültemizdeki akreditasyon süreçleri, tıp eğitiminin uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak ve mezunların niteliklerini artırmak açısından kayda değer bir önem arz etmektedir. TEPDAD, bu doğrultuda yaptığı saha ziyaretleriyle, tüm Tıp Fakültelerinin eğitim kalitesini yükseltmeyi ve sürekli gelişimini desteklemeyi amaç edinmektedir. Bu düşüncelerle Üniversitemizi akreditasyon değerlendirmeleri amacıyla ziyaret eden başta değerlendirme ekibi başkanı olmak üzere tüm üyeler ile sürece her daim özveriyle katkı sunan akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


BEUN Tıp Fakültesinde TEPDAD saha ziyareti başladı
Çetinkaya: “Belki geciktik ama Karabük’e ömürlük bir eser kazandırıyoruz”
Karabük’te yıllardır vatandaşların ve şehirlerarası ulaşım esnafının şikayet konusu olan eski otobüs terminali tarihe karışıyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yapımı büyük titizlikle sürdürülen Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi’nde sona yaklaşıldığını açıkladı.
Isıtma ve soğutma sistemlerinin çalışmadığı, tavanlarında kuşların yuva yaptığı ve fiziki şartlarıyla yetersiz kalan eski terminalin yerine inşa edilen modern tesis, Karabük’ün yeni vitrini olmaya hazırlanıyor.
Projede son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Çetinkaya, gecikmenin sebebinin daha kaliteli ve eksiksiz bir eser ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, “Belki öngörülen takvimin biraz dışına çıktık ancak hemşerilerimizin ve esnafımızın içine tam sinecek, kusursuz bir terminal yapmak istedik. Aceleye getirilmiş geçici çözümler yerine, Karabük’e uzun yıllar hizmet edecek kalıcı bir eser kazandırıyoruz” dedi.
Karabük Belediyesi tarafından modern şehircilik anlayışıyla projelendirilen yeni terminal, 3 bin 213 metrekare kapalı alan ve 66 metrekarelik geniş terasıyla dikkat çekiyor. Sadece bir ulaşım merkezi olarak değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanı olarak tasarlanan projede çağdaş bilet ofisleri, geniş bekleme salonları, mescit, kafeterya, kayıp eşya birimi, lostra hizmeti, berber, hediyelik eşya dükkanları ve geniş otopark yer alıyor.
Esnafın talepleri ve vatandaşların beklentileri doğrultusunda şekillendirilen terminalin, kalan eksiklerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.
Karabük’ün şehirlerarası ulaşımda yeni yüzü olacak modern terminal için artık geri sayım başladı.

