Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

BEUN Rektörü Özölçer Fransa’da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Fransa’nın Toulouse şehrinde Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.

Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen Yükseköğretim Fuarı’nda, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e BEUN Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce eşlik ederken fuarda, dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak şehri tanıtıldı. Bununla birlikte düzenlenen fuarda üniversitelerin uluslararası ilişkiler ofisi temsilcileriyle olası ikili iş birlikleri ve Erasmus anlaşmalarına dair verimli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildi.

EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, böylesi yüksek katılımlı bir fuarda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ayrıca Rektör Özölçer, “Üniversitemizin öncelikli hedefleri arasında olan uluslararasılaşma kapsamında yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliğine odaklanan Erasmus+ KA 131 hareketlilik faaliyetleri çerçevesinde anlaşma sayımız 234’e ulaşmış bulunmaktadır. Bu sayıyı ve hareketliliği artırmak suretiyle, Üniversitemizin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin