Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Fransa’nın Toulouse şehrinde Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı.
Fransa’nın Toulouse şehrinde düzenlenen Yükseköğretim Fuarı’nda, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e BEUN Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce eşlik ederken fuarda, dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak şehri tanıtıldı. Bununla birlikte düzenlenen fuarda üniversitelerin uluslararası ilişkiler ofisi temsilcileriyle olası ikili iş birlikleri ve Erasmus anlaşmalarına dair verimli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildi.
EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, böylesi yüksek katılımlı bir fuarda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ayrıca Rektör Özölçer, “Üniversitemizin öncelikli hedefleri arasında olan uluslararasılaşma kapsamında yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliğine odaklanan Erasmus+ KA 131 hareketlilik faaliyetleri çerçevesinde anlaşma sayımız 234’e ulaşmış bulunmaktadır. Bu sayıyı ve hareketliliği artırmak suretiyle, Üniversitemizin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini dile getirdi.


BEUN Rektörü Özölçer Fransa’da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı
KBÜ’de web ve mobil projeler için hackathon düzenlendi
Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması”nda öğrenciler, yazılım geliştirme becerilerini uygulamalı olarak sergiledi.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen hackathon etkinliğinde öğrenciler, 24 saat boyunca web ve mobil proje geliştirmek için yarıştı.
Karabük Üniversitesinde, öğrencilerin yazılım geliştirme becerilerini artırmak amacıyla “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, 24 saatlik yazılım maratonuna sahne oldu.
Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Unika Sativus Uzay, Havacılık ve Teknoloji Kulübü öncülüğünde organize edilen hackathon, Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte farklı sınıflardan öğrencilerden oluşan 7 ekip, belirlenen tema doğrultusunda web sitesi veya mobil uygulama geliştirmek üzere yarıştı.
Kulüp Başkanı İlknur Dalgıç, yarışmanın 24 saat sürdüğünü ve ekiplerin 3 ila 5 kişiden oluştuğunu belirterek, disiplinler arası bir çalışma ortamı oluşturulduğunu ifade etti.
Hackathon sonunda dereceye giren ekiplere çeşitli ödüller verildi. Birinci olan takıma Karabük Teknokent’te staj imkânı sağlanırken, katılımcılara çevrim içi eğitim ve etkinlik fırsatları da sunuldu.

