Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Orman Temizliği Etkinliği”nde yerini aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde eş zamanlı Türkiye’nin 81 ilini kapsayan “Orman Temizliği Etkinliği”, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin de katılımıyla Zonguldak’ın Karaman beldesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü aynı zamanda çevre düzenlemeden sorumlu Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Karaelmas, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Zonguldak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerden yetkililer ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Orman Temizliği Etkinliği boyunca birçok atık toplanarak, doğanın temizlenmesine katkı sağlandı. Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında çevre koruma bilincinin artırılması amacıyla çeşitli bilgiler paylaşıldı. Bu tür organizasyonların, tüm ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın da doğal güzelliklerini koruma hedefiyle sürdürüleceği belirtildikten sonra etkinlik sona erdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Doğayı korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için bu tür etkinliklerin sürekli hale gelmesi gerekmektedir. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen ve son derece kayda değer bir etkiye sahip olan bu faaliyete katılımcılarımızın gösterdiği ilgi ve destek, çevre bilincimizin artması adına oldukça değerlidir. Toplumumuzun çevre ve doğa farkındalığını artıracak olan bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen ve bizzat katılım göstererek ormanlarımızın temizlenmesine destek olan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.” açıklamasında bulundu.


BEUN “Orman Temizliği Etkinliği”nde yer aldı
Samsun’da narkotikten peş peşe operasyon: Gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun’da narkotik ekiplerince Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ile 275 bin 800 TL ele geçirilirken, 8 şüpheli gözaltına alındı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon düzenlendi. Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda S.A. ve M.Ş.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 600 gram skunk, 6 adet extacy hap, 2 adet hassas terazi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 275 bin 800 TL ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.
İlkadım ilçesinde düzenlenen başka bir operasyonda ise M.G.Ö. (17), K.D., M.İ.H. ve Y.Y.’nin bulunduğu adreste yapılan aramada 700 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı. Aynı ilçede gerçekleştirilen diğer operasyonda da E.A. ve Y.E.K.’nin üzerleri ile ikametlerinde yapılan aramada 183 adet sentetik ecza bulundu. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılarak gözaltına alındı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulurken, toplam 8 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

