Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu projeye destek

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Fen Fakültesi Matematik Kısmı akademisyenlerinden Doç. Dr. Can Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu proje Kuveyt Üniversitesi tarafından desteklenmeye layık görüldü.
Proje Yürütücülüğünü Kuveyt Üniversitesi Matematik Kısmından Doç. Dr. Milica Andelic’in, eş yürütücülüğünü ise BEUN Matematik Kısmı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Can Kızılateş’in yaptığı ve birebir vakitte Kuveyt Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden (Kuwait College of Science and Technology) Prof. Dr. Carlos Fonseca ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencisi Nazlıhan Terzioğlu’nun araştırmacı olarak vazife yaptığı "Hiperharmonik Yüksek Mertebeden Gauss Fibonacci Polinomları ve Matris Uygulamaları" başlıklı proje, Kuveyt Üniversitesi (Kuwait University) tarafından desteklendi.
1 Eylül 2024 tarihinde başlayan ve bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında Doç. Dr. Can Kızılateş, 25-31 Ocak 2025 tarihlerinde Kuveyt Üniversitesine konuk öğretim üyesi olarak gerçekleştirdiği ziyarette hesaplamalı matris teori, analitik sayılar teorisi, çizge teori üzere alanlarda proje çerçevesinde ve ilerleyen vakitlerde gerçekleştirmeyi hedefledikleri çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Uluslararası bilimsel çalışmaların öğretim üyeleri ile birlikte Üniversitenin de gelişimine her vakit değerli katkılar sunduğunu tabir eden Doç. Dr. Kızılateş, "Bilimsel araştırma faaliyetlerimizde her daim dayanaklarıyla yanımızda olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Doç. Dr. Kızılateş’in eş yürütücüsü olduğu projenin Kuveyt Üniversitesi tarafından desteklenmesinin değerli bir muvaffakiyet olduğunu belirterek, "Doç. Dr. Can Kızılateş ve proje grubunun milletlerarası alandaki bu başarısı Üniversitemizin bilim dünyasında emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesidir. Üniversitemizin akademik ve bilimsel altyapısını daha da güçlendirecek bu tıp projelere takviye olmaya devam edeceğiz. Memleketler arası bilim topluluğunda değer arz eden bu muvaffakiyetin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak akademik çalışmalarımızı memleketler arası alanda sürdürülebilir kılmak ve bilimsel gelişime katkı sağlamak ismine nitelikli projelere örnek teşkil etmesini ümit ediyorum. Bu kanılarla Doç. Dr. Can Kızılateş ve takımını tebrik ediyor, projede emeği geçen araştırmacılara muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum" formunda konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ramazan’da balık tezgahlarında sakinlik

Ramazan ayında balık tezgahlarında sakinlik yaşanıyor. İftarda balık yemek isteyen vatandaşlar ise en çok hamsi ve mezgit satın alıyor.
Samsun’da bulunan balık tezgahlarında Ramazan ayında sakinlik yaşanıyor. İlgi azalsa da yeniden de satışların olduğunu söyleyen balıkçılar, en çok hamsi ve mezgidin talep gördüğünü söyledi.
Balık satıcısı Mehmet Kılıç, "Ramazan’da balık tezgahlarında sakinlik var lakin tekrar de güzel durumdadır. Vatandaşlar en çok hamsi, mezgit, barbun alıyor. Bu sene dönemimiz da çok bereketli geçti. İnşallah seneye de bu türlü bir dönem bekliyoruz. Vatandaşlarımız bu sene balığa doydu" dedi.
Vatandaş Yaşar Kuru, "Balık daima yeterli, kâfi ki iktisat düzgün olsun. Ramazan’da en çok hamsi ile mezgit yedik. Bu bolluğa şükürler olsun" diye konuştu.
Vatandaş Dilek Yılmaz, "Balık fiyatları hoş. Biz tava balığını tercih ediyoruz. Fiyatlar ülkü. Balık döneminde en çok hamsi yedik" formunda konuştu.
Tezgahlarda balık fiyatları ise şu biçimde:
Hamsi 100 TL, istavrit 100 TL, mezgit 120 TL, barbun 150 TL, palamut 200 TL, çupra 300 TL, sazan 150 TL, kefal 100 TL.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.