Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı.
BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, gastronominin Nobeli olarak bilinen Basque Dünya Aşçılık Ödülü’nü kazanan Türk Şef Ebru Baybara Demir öncülüğünde Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde görev aldı. Eşsiz ve zengin Türk mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtıldığı bu kayda değer etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’da yer aldı. Çekya’nın önde gelen isimlerine yedi bölgeden oluşturulan menü ile unutulmaz bir lezzet şöleni sunan Şulenur Böyükaslan, üniversite döneminde edindiği nitelikli teorik ve pratik bilgilerin bu başarıda büyük rol oynadığını dile getirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Aşçılık Programının alanında donanımlı ve tercih edilen akademisyenlerinin desteği sayesinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Böyükaslan; üniversitenin fiziki donanımının, eğitim kalitesinin ve sosyal-kültürel imkânlarının da üst düzey olduğunu vurgulayarak başarılı bir üniversite hayatı geçirdiğini belirtti.
Son olarak öğrencilerin daha iyi bir akademik aşçılık eğitimi almaları için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür eden Böyükaslan, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mezunu olmaktan da gurur duyduğunu belirterek meslek hayatı boyunca Zonguldak’ın kültür elçisi olduğunu her fırsatta dile getireceğini ifade etti.


BEUN mezunu Böyükaslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı
Akıl oyunları: Çocuklar akıl ve zekalarını yarıştırdı
Kendi ilçelerinde birinci olan 200’e yakın öğrenci, ülke birincisi olmak için 8. Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Samsun İl Turnuvası’nda ter döktü.
Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Şampiyonası, 81 ilden 810 öğrenci, 180 refakatçi öğretmen ve 350 hakemin katılımıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya Selçuklu Uluslararası Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Konya’daki Türkiye Şampiyonası’na Samsun’dan gidecek öğrencilerin belirlendiği turnuvanın finali ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da bugün yapıldı. Öğrenciler turnuva kapsamında ilkokul kademesinde motif, pentago, equilibrio, abluka ve küre oyunlarında; ortaokul kademesinde ise kulami, küre, pentago, abluka ve mangala oyunlarında mücadele etti.
Turnuva hakkında bilgi veren Akıl ve Zekâ Oyunları Samsun İl Formatörü Yasemin Özer, “Samsun’un 17 ilçesinden gelen öğrencilerimizle birlikte rekabet dolu bir oyun serüveni yaşıyoruz. Bu sene 8’incisi düzenlenecek ve Konya’nın ev sahipliği yapacağı Türkiye şampiyonasında kazanan öğrencilerimiz Samsun’u temsil edecek. Heyecanı bol, kaybedeni olmayan bu yarışmaya 200’e yakın öğrencimiz katıldı. İlçelerinde birinci olan çocuklarımız, Samsun’u Türkiye’de temsil etmek için mücadele ediyor. İlkokul kategorisinde motif, pentago, equilibrio, abluka ve küre oyunlarında mücadele edilirken, ortaokul kademesinde ise kulami, küre, pentago, abluka ve mangala oyunları yer alıyor. Bu alanlarda şampiyon olan öğrencilerimiz, Samsun birincileri olarak gidecekleri Konya’da Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edecek” dedi.
Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu öncülüğünde düzenlenen turnuva, akıl ve zekâ oyunlarının ulusal ve uluslararası alanda sevilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla organize edilerek gençlerin ve çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu yıl Türkiye genelinde 1,7 milyon öğrencinin katıldığı turnuvada, illerinde dereceye giren 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenin katılımıyla; 81 ilden 810 öğrenci, 180 refakatçi öğretmen ve 350 hakemin gözlemciliğinde Konya’daki Türkiye Şampiyonası’nda final yapılacak.

