blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Aralık, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN İletişim Fakültesi Danışma Kurulu’nda mesleki deneyim geliştirme ele alındı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısında, öğrencilerin mesleki deneyimlerini geliştirmeye yönelik projeler ve iş birlikleri üzerinde duruldu.
BEUN İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamza Çeştepe başkanlığında yapıldı. Fakülte binasında gerçekleştirilen toplantıya Fakülte öğretim üyeleri Dekan yardımcıları Doç. Dr. Tuğba Akdal, ve Doç. Dr. Bilal Süslü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda Şehirli, Dr. Öğr. Üyesi Cem Evrim Aslan, Fakülte Sekreteri Mustafa Masat, dış paydaşlar Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, İhlas Haber Ajansı Zonguldak İl Temsilcisi Onur Altındağ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu ve Yönetici Asistanı İlknur Yılmaz İpekçi, Zonguldak Kömür Jeoparkı Müdür Yardımcısı Arda Yılmaz, mezun öğrenci Kaan Mızrak, katıldı.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda özellikle saha çalışmalarında basın kuruluşlarının desteğiyle öğrencilerin daha etkin bir şekilde eğitilmesi için yapılacak iş birliği fırsatları ele alındı. Zorunlu staj uygulamalarının güçlendirilmesi ve bu süreçte öğrencilerin yerel basın, ajans haberciliği, radyo ve televizyon gibi alanlarda daha fazla deneyim kazanabilmesi için öneriler tartışıldı.
Toplantıda, medya sektörü temsilcileri ve akademisyenler arasında bilgi paylaşımı ve iş birliğinin artırılmasının önemine vurgu yapıldı. Yerel basının desteğiyle öğrencilere gerçek saha deneyimi kazandırılması gibi konular masaya yatırıldı.
Yerel gazetecilik ve ajans haberciliği alanında deneyimli isimlerin, öğrencilere doğrudan rehberlik yapabileceği saha çalışmaları için protokoller hazırlanması görüşüldü. Toplantının sonunda, alınan kararların hayata geçirilmesi için bir yol haritası belirlenmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri ve akademisyenler, öğrencilerin sektöre en iyi şekilde hazırlanmaları için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
09 Mayıs, 2025 10:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

“Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü” Çalıştayı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve  Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (KARORSAN) ev sahipliğinde, Karabük Valiliği, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) destekleriyle "Sanayinin Gelişiminde Meslek Yüksekokullarının Rolü" çalıştayı gerçekleşti.

Çalıştaya; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, KTSO Meclis üyeleri ve iş insanları ile öğrenciler katılım sağladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yaptı. Ardından, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin güncel durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut AK ise Türkiye'deki meslek yüksekokullarının genel durumu hakkında sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın 1. Oturumu KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sun başkanlığında KARORSAN Konferans salonunda yapıldı. Oturumda, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki iş birliği ve etkileşimi artırmaya yönelik çeşitli konu başlıkları ele alındı.

İlk olarak, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, başarılı uygulama örnekleri hakkında bilgi vererek, sanayi ile eğitim arasındaki güçlü bağların sektöre nasıl katkı sağladığını anlattı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, sanayi ve meslek yüksekokulları arasındaki etkileşimi geliştirmek için yapılması gerekenler üzerinde durdu.

TOBB Reel Sektör Ar-Ge ve Uygulama Başkanı M. Kemal Günay, mesleki yeterlilik konusuna değinerek, iş gücü piyasasında gerekli olan beceri ve yetkinliklerin eğitim programlarına nasıl entegre edilebileceği üzerinde konuştu. Ayrıca, 21 Nisan tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile TOBB arasında imzalanan "Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği" protokolü hakkında da bilgi vererek, bu protokolün meslek yüksekokullarının sanayi ile iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kardemir A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş, çelik sektörünün meslek yüksekokulu mezunlarından beklentilerini aktararak, sektördeki iş gücü ihtiyaçlarının eğitimle nasıl karşılanabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Son olarak, Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Gedikoğlu, OSB'deki işletmelerin iş gücü taleplerini vurgulayarak, meslek yüksekokullarının sanayiye olan katkılarının öneminden bahsetti. Soru cevap kısmının ardından  oturum sona erdi.   

Firma ziyaretleri kapsamında Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited şirketleri ziyaret edildi.

2. Oturum Başkanı olarak Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya, katılımcıları okul bünyesindeki atölyeleri gezdirerek, burada gerçekleştirilen eğitim altyapısı hakkında detaylı bilgiler sundu. Atölyelerin, öğrencilere sanayiye yönelik yetkinlik kazandırma amacı taşıyan önemli eğitim alanları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökkaya, uygulamalı eğitimin önemine dikkat çekti.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.