Reklam
Reklam
beun ilahiyat fakultesine erisilebilirlik belgesi ve erisilebilirlik logolu bayrak takdim edildi NsChtEO8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

BEUN İlahiyat Fakültesine Erişilebilirlik Belgesi ve Erişilebilirlik Logolu bayrak takdim edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İlahiyat Fakültesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Zonguldak Valiliği tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi” ve “Erişilebilirlik Logolu Bayrak” takdim merasimi düzenlendi.

Zonguldak Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komitesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda, engelli vatandaşların erişimi açısından standartlara uygun olduğu belirlenen BEUN İlahiyat Fakültesi “Erişilebilirlik Belgesi” ve “Erişilebilirlik Logolu Bayrak” almaya hak kazandı.

İlahiyat Fakültesinin “Erişilebilirlik Belgesi” ve Erişilebilirlik Logosu” almaya hak kazanması münasebetiyle düzenlenen merasime; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, Toplumsal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Namal, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, BEUN Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü, İlahiyat Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi akademik ve idari işçisi katıldı.

Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse tarafından doküman ve bayrak takdiminin yapıldığı merasimde husus ile ilgili konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; Üniversite olarak yerde, eğitimde ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik ismine Engelli Öğrenci Ünitesi Koordinatörlüğü ve ilgili ünitelerin yaptığı çalışmalarla engellilere yönelik tüm faaliyetleri değerle desteklediklerini söz etti. Özölçer, İlahiyat Fakültesinin aldığı Bakanlık Erişilebilirlik Evrakı ve Logolu Bayrak ile toplam doküman ve bayrak sayısının dörde yükseldiğine vurguladı. BEUN’un ayrıyeten YÖK Manisiz Üniversite Mükafatları kapsamında 12 ünitesi için “Mekânda Erişilebilirlik” turuncu bayrak, 7 eğitim ünitesi için “Eğitimde Erişilebilirlik” yeşil bayrak olmak üzere toplam 19 bayrak mükafatı sahibi olduğunu lisana getiren Rektör Özölçer, bu süreçte “Erişilebilirlik Evrakı ve Erişilebilirlik Bayrağı” almaya hak kazanmada emeği geçen İlahiyat Fakültesi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Engelli Öğrenci Ünitesi Koordinatörlüğü ve ilgili ünitelerin akademik ve idari çalışanına teşekkür etti.

Tören, Erişilebilirlik Evrakı ve Erişilebilirlik Logolu Bayrak takdiminden sonra hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin