BEUN İlahiyat Fakültesine Erişilebilirlik Belgesi ve Erişilebilirlik Logolu bayrak takdim edildi - Karabük Haber Postası
beun ilahiyat fakultesine erisilebilirlik belgesi ve erisilebilirlik logolu bayrak takdim edildi NsChtEO8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN İlahiyat Fakültesine Erişilebilirlik Belgesi ve Erişilebilirlik Logolu bayrak takdim edildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İlahiyat Fakültesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Zonguldak Valiliği tarafından verilen “Erişilebilirlik Belgesi” ve “Erişilebilirlik Logolu Bayrak” takdim merasimi düzenlendi.

Zonguldak Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komitesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda, engelli vatandaşların erişimi açısından standartlara uygun olduğu belirlenen BEUN İlahiyat Fakültesi “Erişilebilirlik Belgesi” ve “Erişilebilirlik Logolu Bayrak” almaya hak kazandı.

İlahiyat Fakültesinin “Erişilebilirlik Belgesi” ve Erişilebilirlik Logosu” almaya hak kazanması münasebetiyle düzenlenen merasime; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, Toplumsal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Namal, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, BEUN Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü, İlahiyat Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi akademik ve idari işçisi katıldı.

Zonguldak Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse tarafından doküman ve bayrak takdiminin yapıldığı merasimde husus ile ilgili konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; Üniversite olarak yerde, eğitimde ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik ismine Engelli Öğrenci Ünitesi Koordinatörlüğü ve ilgili ünitelerin yaptığı çalışmalarla engellilere yönelik tüm faaliyetleri değerle desteklediklerini söz etti. Özölçer, İlahiyat Fakültesinin aldığı Bakanlık Erişilebilirlik Evrakı ve Logolu Bayrak ile toplam doküman ve bayrak sayısının dörde yükseldiğine vurguladı. BEUN’un ayrıyeten YÖK Manisiz Üniversite Mükafatları kapsamında 12 ünitesi için “Mekânda Erişilebilirlik” turuncu bayrak, 7 eğitim ünitesi için “Eğitimde Erişilebilirlik” yeşil bayrak olmak üzere toplam 19 bayrak mükafatı sahibi olduğunu lisana getiren Rektör Özölçer, bu süreçte “Erişilebilirlik Evrakı ve Erişilebilirlik Bayrağı” almaya hak kazanmada emeği geçen İlahiyat Fakültesi, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Engelli Öğrenci Ünitesi Koordinatörlüğü ve ilgili ünitelerin akademik ve idari çalışanına teşekkür etti.

Tören, Erişilebilirlik Evrakı ve Erişilebilirlik Logolu Bayrak takdiminden sonra hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bb 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de Parklar Yenileniyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçede çocukların daha güvenli ve modern alanlarda vakit geçirebilmesi amacıyla park ve oyun gruplarının yenilenmesine yönelik çalışmaların başladığını açıkladı.

Belediye tarafından yürütülecek çalışma kapsamında, uzun süredir atıl durumda bulunan ve kullanım ömrünü tamamlayan parklar çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Projenin ilk uygulama noktası ise Kalaycılar Mahallesi’nde bulunan Şehit Erdinç Koymatcık Parkı oldu.

Başkan Karakaş, parkta modern oyun grupları, güvenli zemin uygulamaları, estetik çevre düzenlemeleri ve sosyal alanların oluşturulacağını belirterek, çalışmaların çocuklar ve aileler için daha konforlu yaşam alanları kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. Karakaş açıklamasında, “Amacımız sadece parkları yenilemek değil; çocuklarımızın neşeyle oynadığı, ailelerimizin huzurla vakit geçirdiği, mahalle kültürünün yeniden canlandığı yaşam alanları oluşturmak. Daha donanımlı, daha estetik ve daha güvenli bir ilçe için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Yenice Belediyesi’nin park yenileme çalışmalarının ilerleyen süreçte ilçenin farklı mahallelerinde de devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin