Reklam
Reklam
beun doktora mezunu altuntasin tezine takdir odulu 5tVXVBGs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0

BEUN Doktora Mezunu Altuntaş’ın tezine takdir ödülü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Çelik danışmanlığında Nail Altuntaş’ın hazırladığı doktora tezi, Memur-Sen tarafından takdir mükafatına layık görüldü.

BEUN Toplumsal Bilimler Enstitüsü İşletme Doktora Programında tamamlanan, danışmanlığını Prof. Dr. Hakan Çelik’in yaptığı ve BEUN mezunu Nail Altuntaş’ın hazırladığı “SERVUNQUAL: Türkiye’de Faaliyet Gösteren Kamu Sendikalarının Üyelerine Verdikleri Hizmetlerin Algılanan Kalitesinin Ölçümüne Yönelik Ölçek Geliştirme Çalışması” başlıklı doktora tezine, Memur-Sen tarafından takdir mükafatı verildi.

İşletme Doktora Programında hazırlanan bu tez, kamu sendikalarının üyelerine sunulan hizmetlerin algılanan kalitesine yönelik kavramsal bir model yahut ölçeğin bulunmadığının tespiti ve bunun üzerine kamu sendikalarının üyelerine sunulan hizmetlerin algılanan kalitesini ölçen bir model ve ölçek geliştirmeyi gaye edinerek hazırlandı. Nitel ve nicel araştırma tekniklerini içeren bir ölçek geliştirme süreci izlenen doktora tezinde, görüşmeler ve müşahedelerle elde edilen bilgilerin içerik tahlili sonucunda çok boyutlu ve hiyerarşik bir kalite modeli oluşturulduğuna dikkat çekiliyor. Bununla birlikte ortaya konulan çalışmada, sendikaların hizmet kalitesini ölçebilmek gayesiyle kullanılabilecek kırk iki tabirden oluşan çok seviyeli, yedi boyuttan bir ölçüm aracı ve modeli geliştirildiği belirtilirken, elde edilen sonuçların sendikaların hizmetlerini bilimsel bir temelde değerlendirmelerine, hizmet sunumunda dikkate almaları gereken ögelere yönelik bilgi sağlamalarına ve çalışanlara katkıda bulunmalarına imkan tanıdığı söz ediliyor.

Konu hakkında açıklama yapan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Nail Altuntaş’ın takdir mükafatına layık görülen doktora tezinin üniversite ismine gurur kaynağı olduğunu belirtti. Rektör Özölçer ayrıyeten, Altuntaş’ın hazırladığı tezin kamu sendikalarının hizmet kalitesini ölçmeye yönelik geliştirdiği model ve ölçeğin alana değer arz eden bir katkı sağladığını da ifade ederek şu sözleri söyledi:

“Altuntaş’ın çalışması, yalnızca teorik alanda bir katkı sunmakla kalmayıp pratikte de sendikaların hizmet kalitesini değerlendirmelerine yardımcı olacak bilimsel bir aracı ortaya koymuştur. Bu usul çalışmalarla akademisyenlerimiz ile öğrencilerimizin ulusal ve milletlerarası toplulukta mükafatlar kazanarak Üniversitemizi muvaffakiyetle temsil etmelerinden kıvanç duyuyoruz. Üniversitenin eğitim ve araştırma misyonunun güçlü bir göstergesi olan bilimsel çalışmaları her daim teşvik ettiğimizi de belirterek bu muvaffakiyetin mimarları olan doktora mezunumuz Nail Altuntaş ve tezin danışmanı olan öğretim üyemiz Prof. Dr. Hakan Çelik’i kutluyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta asayis ve guvenlik toplantisi yapildi T9KGkNsY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Asayiş ve Güvenlik Toplantısı’nda, kent genelinde yürütülen güvenlik çalışmaları ve suçla mücadele faaliyetleri değerlendirildi.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve TCSG-86 Bot Komutanı Yüzbaşı Caner Erken katıldı.

Toplantıda, suçla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar, kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmalar ile vatandaşların huzur ve güvenliğini artırmaya yönelik planlamalar ele alındı.

Kent genelindeki asayiş durumu ve güvenlik birimlerinin koordinasyon içerisinde yürüttüğü faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Yetkililer, Zonguldak’ta huzur ve güven ortamının korunması amacıyla ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin