Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, depremzede vatandaşlara dayanak olmak emeliyle İskenderun’da kurulan Gönül Mutfağı’nda hizmet verdi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarının akabinde bölgede devam eden gereksinimlere karşılık vermek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek hedefiyle takviye faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, zelzelenin tesirlerinin en ağır hissedildiği bölgelerden biri olan İskenderun’da kurulan “Gönül Mutfağı”nda, BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri istekli olarak misyon aldılar.
Ramazan ayı münasebetiyle; Kerem Çuhadar, Sema Can Erdal, Caner Güneş, Ensar Mert, Mustafa Cinkılıç, Seray Uçar, Eren Kuyucu, Merdiye Önal, Sena Keyifli ve Tilbe Şengül’den oluşan istekli 10 BEUN öğrencisi, iftar ve sahur için günlük 19 bin porsiyon yemek hazırlayarak depremzedelere dayanak verdi. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’nın da desteklediği “Gönül Mutfağı” etkinliğinde BEUN öğrencileri ayrıyeten taşınabilir fırında günlük 5 bin adet ekmek üretimine de katkı sağladı.
Bu manalı toplumsal sorumluluk projesine katkı sağlayan BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri başta olmak üzere depremzede vatandaşlarımız için seferber olan tüm öğrencilere teşekkürlerini sunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “BEUN olarak akademik ve bilimsel faaliyetlerimizin yanında her vakit tekrarladığımız üzere toplumsal çıktılara, toplumsal sorumluluk projelerine ve akademik üretim faaliyetlerinin toplum nazarında karşılık bulması niyetiyle ortaya konan çalışmalara katkı sağlamaya devam ediyoruz. Asrın Felaketi 6 Şubat 2023 Zelzeleleri sonucunda ne yazık ki çok sayıda vatandaşımızı, evlatlarımızı, öğrencilerimizi kaybetmenin derin hüznünü yaşamaya devam ediyoruz. Gönül Mutfağı aktifliğine istekli olarak katılan Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimiz ise bu yaraları sarmak, toplumsal felaket karşısında dayanışma, yardımseverlik ve sevgi tohumlarını filizlendirebilmek için binlerce vatandaşımıza hizmet ettiler. Bu örnek davranışları münasebetiyle öğrencilerimizi, onları yetiştiren akademisyenlerimizi ve değerli ailelerini tebrik ediyor, her birine teşekkürlerimi sunuyorum. BEUN olarak hep toplumsal sorumluluk projelerine ve toplumsal sorumluluk çalışmalarına katkı sunarak gelişmemizi sürdüreceğiz.” sözlerinde bulundu.


BEUN Aşçılık Programı öğrencileri gönül sofrası kurdu
Zonguldak’taki yüksek ses cinayeti davasında sanığa müebbet hapis
Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde araç park etme ve yüksek sesle müzik dinleme tartışması yüzünden 24 yaşındaki komşusu Dilara Yıldırım’ın hayatını kaybettiği, Faruk B.’nin ise yaralandığı olayda tutuklu sanık Serdar S., “kadına karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Zonguldak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Serdar S. taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Bakanlık avukatı, iddia makamının mütalaasına katıldıklarını belirterek sanığa indirimsiz ceza verilmesini talep etti.
“Bilerek ve isteyerek yapmadım, kazaydı”
Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık Serdar S., maktul Dilara Yıldırım ile aralarında daha önceden bir husumet bulunmadığını öne sürdü. Olayın bir kaza olduğunu savunan S., “Kendisiyle hiç kavga etmedik. Olay günü de bilinçli bir saldırıda bulunmadım, kazayla oldu. Yaralandığını duyunca 112’yi kendim aradım. Yaşananlardan pişmanım, keşke böyle yaşanmasaydı” dedi.
“19 santimetrelik bıçak sadece 2.2 santimetre girdi”
Sanık avukatı ise savcılığın esas hakkındaki mütalaasına katılmadıklarını belirterek eylemin kasten değil, taksirle gerçekleştiğini iddia etti. Olay gecesi maktul ve müştekinin araçla geldiğini, gürültü nedeniyle alt kata inen müvekkilinin babasının kovalandığını gördüğünü belirten sanık avukatı, “Müvekkilim ıssız bir yerde olmaları sebebiyle içgüdüsel olarak kendisini korumak adına bıçağı almıştır. Yerde aracın lastiklerini keserken arkadan saldırıya uğramış, ayağa kalktığı sırada elindeki 19 santimetrelik bıçak kaza sonucu maktulün karın bölgesine isabet etmiştir. Bıçak sadece 2.2 santimetre derine inmiş ve hiçbir organa zarar vermemiştir. Eylem kasti olsaydı sonuç çok daha ağır olurdu. Olayın hemen ardından ambulans aranarak kazayla yaralanma ihbarı yapılmıştır. Müvekkilimin ’taksirle adam öldürme’ suçundan cezalandırılmasını ve lehe olan indirimlerin uygulanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Son sözü sorulan sanık, “Pişmanım. Tamamen kazayla oldu. Bilerek, isteyerek bir şey yapmadım” ifadelerini kullandı.
Haksız tahrik indirimi uygulanmadı
Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Serdar S.’nin maktul Dilara Yıldırım’a yönelik eylemini “kadına karşı kasten öldürme” olarak değerlendirdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis öngörülen suçta takdiri indirim maddelerini uygulayan heyet, sanığa ’müebbet hapis’ cezası verdi. Mahkeme, cinayet yönünden sanığa haksız tahrik indirimi uygulamadı.
Öte yandan olay gecesi müşteki Faruk B.’ye yönelik eylemleri nedeniyle de sanığa, bıçakla ’kasten yaralama’ suçundan 7 ay 15 gün, ’mala zarar verme’ suçundan ise 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

