blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN Ankara’daki tanıtım günlerinde yoğun ilgi gördü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Ankara Anfa Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen tertipte yerini alarak aday öğrencilerle buluştu. Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Daima Eğitim Merkezi ve Sıhhat Kültür Spor ve Daire Başkanlığı temsilcileri tarafından kurulan tanıtım standı, üniversiteye dair pek çok bahiste merak edilen sorulara cevap bulmak isteyen öğrenci adaylarının akınına uğradı.
BEUN temsilcileri, öğrencilere üniversitenin güçlü akademik yapısı, yerleşke imkanları, toplumsal ömrü ve burs dayanakları hakkında kapsamlı bilgi sundu. Ağır ilgi gören stantta, aday öğrenciler direkt bilgi almanın yanı sıra tercih süreçlerine istikamet verecek şuurlu kararlar için takviye aldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, öğrencilere sunduğu yüksek nitelikli eğitim anlayışını ulusal ve milletlerarası ölçekte tescillenmiş kalite dokümanlarıyla desteklediğini tabir ettiler. Üniversite bünyesindeki birçok program, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) kapsamında yer alarak mezunlarına milletlerarası tanınırlık sağladığının ehemmiyetine dikkat çektiler.
Öğrenci Dostu Üniversite" Vurgusu
Üniversite temsilcileri, BEUN’un "7/24 yaşayan öğrenci dostu üniversite" unsurunu benimsediğini ve bu anlayışı destekleyen çok istikametli yapılar oluşturduğunu belirtti. Öğrencilerin ferdî, toplumsal ve akademik gelişimlerini bir bütün olarak ele alan üniversite, güçlü altyapısı ve yenilikçi vizyonu sayesinde gençlerin tercih listelerinde ön sıralarda yer aldığının altını çizdi.
Kariyer ve Ruhsal Takviye Her Adımda Öğrencilerin Yanında
Temsilciler, Meslek Merkezinin sunduğu birebir danışmanlık hizmetleri, staj imkânları, eğitim programları ve dalla gerçekleştirilen buluşmalar sayesinde öğrencilerin iş hayatına donanımlı bir formda hazırlandığını tabir etti. Ayrıyeten Ruhsal İstişare ve Rehberlik Merkezi aracılığıyla öğrencilerin ruh sıhhatine yönelik bütüncül dayanak sunulduğu vurgulandı. Karaelmas Üniversitesi Vakfı bursları başta olmak üzere, yemek bursları ve çeşitli toplumsal yardımlar sayesinde öğrencilere maddi takviye sağlandığını aktaran temsilciler, üniversitenin her öğrencinin eşit kurallarda muvaffakiyete ulaşmasını hedeflediğini belirtti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde hissedilen sıcak ve samimi atmosferin, üniversiteyi yalnızca bir eğitim kurumu olmaktan çıkarıp öğrencilerin kendilerini ilişkin hissettikleri bir ömür alanına dönüştürdüğü tabir edildi. Temsilciler, aidiyet duygusu ve güçlü bağlarla şekillenen bu ortamın, öğrencilerin hem akademik hem de şahsî gelişimine katkı sunduğunu lisana getirdi.
Ankara’da düzenlenen tanıtım etkinliğinde konuşan üniversite temsilcileri, BEUN’un güçlü akademik takımı ve öğrenci odaklı yaklaşımıyla bir defa daha dikkat çektiğini ve her yıl olduğu üzere bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelen aday öğrencileri geleceğe emin adımlarla hazırlamaya hazır olduklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin