BEUN akademik kadrosunu 19 yeni atamayla güçlendirdi - Karabük Haber Postası
beun akademik kadrosunu 19 yeni atamayla guclendirdi LSesAg4d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN akademik kadrosunu 19 yeni atamayla güçlendirdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), 8 profesör ve 11 doçent olmak üzere toplam 19 akademisyenin atamasıyla bilimsel kadrosunu daha da güçlendirdi.

Gerçekleştirilen atamalar, BEUN’un eğitim-öğretim ve araştırma vizyonunu ileriye taşıma hedefinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi. Rektörlük Senato Salonu’nda, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısı’na Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu ile Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz ve üniversite senatosu üyeleri katıldı. Tören kapsamında ataması yapılan 8 profesöre cübbeleri Rektör Prof. Dr. Özölçer tarafından giyindirilirken, 11 akademisyenin doçent kadrosuna ataması gerçekleştirildi.

Özölçer: “Yeni Akademik Kadromuzla Daha Büyük Başarılara Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yapılan atamaların üniversitenin kurumsal gelişim sürecindeki önemine dikkat çekerek şu ifadeleri dile getirdi:

“Üniversitemizin akademik kadrosunu güçlendirmek, bilimsel üretkenliğimizi artırmak ve eğitim ile araştırma kalitemizi en üst seviyeye taşımak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu atamalar; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin vizyon ve misyonu doğrultusunda geleceğe daha emin ve kararlı adımlarla ilerlediğinin açık bir göstergesidir. Ataması yapılan kıymetli profesör ve doçentlerimizin sahip oldukları bilgi birikimi, tecrübe ve akademik donanım; öğrencilerimizin hem bilimsel hem de sosyal gelişimine önemli katkılar sunacak, üniversitemizin ulusal ve uluslararası akademik camiadaki konumunu daha da güçlendirecektir. Bugün burada eğitimden sağlığa, mühendislikten insan ve toplum bilimlerine kadar pek çok farklı alanda değerli hocalarımız yeni ünvanlarıyla üniversitemize güç katacak, akademik camiamızdaki görünürlüğümüzü daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Cübbelerini giyen ve ataması yapılan tüm hocalarımıza akademik hayatlarında sıhhat, huzur ve üstün muvaffakiyetler diliyor; bilim yolculuklarının nice başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; yeni akademik kadromuzun üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve yükseköğretim camiasına değerli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Ataması gerçekleştirilen öğretim üyeleri de kendilerine duyduğu güven ve verdiği destek dolayısıyla Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sundu. Yönetim Kurulu Toplantısı, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan dogan corum samsun hizli tren hatti yeni bir donemin kapisini aralayacak jrerYmgN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Doğan: “Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı, yeni bir dönemin kapısını aralayacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın Havza’ya kadar olan 1. etap yapım işinin Resmî Gazete’de yayımlandığını açıkladı. Doğan, projenin bölgenin ulaşım ve üretim altyapısına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Başkan Doğan açıklamasında, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a teşekkür etti. Projenin, şehirlerin “Kuzeyin Üretim Merkezi” olma hedefini destekleyeceğini vurgulayan Doğan, Mersin Limanı ile Samsun Limanı arasındaki bağlantının güçleneceğini, güney ve kuzey aksında organize sanayi bölgelerinin birbirine entegre edileceğini ifade etti.

Bu yatırımla birlikte Samsun’un üretim kapasitesinin artması ve bölgesel kalkınmanın hızlanması bekleniyor.

Çorum-Samsun hızlı tren hattının Havza’ya kadar olan ilk etabının hayata geçirilmesiyle bölgede yeni bir dönemin başlayacağını belirten Doğan, projenin şehirler için hayırlı olmasını diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin