blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

BEUN, ahşap atölyesiyle mobilya ihtiyacını karşılıyor; hem üretiyor hem de tasarruf sağlıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üniversitenin tüm mobilya gereksinimini kaliteli ve düşük maliyetle karşıladıklarını belirterek, "Üreten bir üniversite olarak hem kârdayız hem de kendi istediğimiz halde üretebiliyoruz" dedi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN); Avukat Ali Osman Odabaş ve eşi Hikmet Odabaş tarafından yaptırılan Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki atölye ile "üreten üniversite" modelini sürdürüyor. Dr. Öğretim Üyesi Deniz Karaelmas’ın müdürlüğünü yaptığı merkez; üniversitenin amfilerinden laboratuvarlarına, ofislerinden anaokuluna kadar tüm ahşap ve mobilya muhtaçlığını daha süratli, kaliteli ve uygun maliyetle karşılarken, öğrencilere de dizayndan üretime kadar her etapta uygulama imkânı sunuyor.
Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren atölye, üniversite yerleşkelerini kendi ürettiği mobilyalarla donatıyor.

"Piyasadan daha kaliteli, süratli ve uygun maliyetli"
BEÜN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin muhtaçlık duyduğu her türlü ahşap donanımın merkezdeki atölyede kendi çalışanları tarafından üretildiğini vurguladı. Bu modelin üniversiteye büyük avantajlar sağladığını belirten Özölçer, şöyle konuştu:
"Piyasadan alabileceğimiz pek çok şeyi burada üretebiliyoruz. Üniversitemizdeki yerine nazaran mobilya yapılması gereken pek çok yer var. Bu üzere durumlarda bu çeşit mobilyaları piyasadan bulmanız sıkıntı, yaptırmanız daha güç. Pek çok ihale süreçleri ve fiyat fazlalıkları devletimizin ziyana uğraması da kelam konusu. Bu laboratuvarımızda bizim kendi yerine nazaran aldığımız ölçülerle birebir mobilya yapabiliyoruz. Daha uyguna yapıyoruz ve daha kaliteli mobilya yapıyoruz. Daha süratli yapıyoruz. Üniversitemizin süratli davranmasına bir ölçüde önayak olmuş oluyoruz."

"Üreten bir üniversiteyiz"
Merkezin yalnızca mobilya üretimiyle kalmadığını, birebir vakitte çocuklara yönelik ahşap oyuncaklar da tasarladıklarını söz eden Rektör Özölçer, "üreten üniversite" olmanın kıymetine dikkat çekti. Özölçer, kelamlarını şöyle tamamladı:
"Geçmişe dönük nostaljik olsun, öğrencilerimize, çocuklarımıza hizmetimiz olsun diye ahşap birtakım oyuncaklar, kendileri boyayabilecekleri, kullanabilecekleri oyuncaklarımızı da yapıp ikram edebiliyoruz. Anaokulunda kullanılmak üzere pek çok eşyamızı yapabiliyoruz. Hem kullanışlı hem verimli hem kaliteli hem de daha ucuza bu atölyemizde pek çok hizmeti gerçekleştirebiliyoruz. Birebir vakitte üreten bir üniversite olmuş oluyoruz. Yani dışarıdan alım yapmıyoruz. Hem kârdayız hem de kendi istediğimiz halde üretebiliyoruz."

Geçmişten geleceğe ahşap kültürü
Merkez, üretim faaliyetlerinin yanı sıra Batı Karadeniz Bölgesi’nin tarihten gelen güçlü ahşap kültürünü araştırmak, canlandırmak ve bu kültürü halka açık kurslarla öğretmek üzere kıymetli bir misyonu da üstleniyor. Ahşap, mobilya ve ahşap oyuncak kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefleyen merkez, birebir vakitte Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama laboratuvarı vazifesi görüyor. Öğrenciler, bu atölyede materyale dokunarak, model oluşturarak ve tasarım yeteneğini geliştirerek teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi 2 şahıs İstanbul’da yakalandı

Amasya’da bir iş yerinin kurşunlandığı olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 2 şahıs, polis ekiplerinin takibi sonucu düzenlenen operasyonla İstanbul’da yakalandı.
Yaklaşık 3 ay önce geç saatlerde bir şahıs Hacılar Meydanı Mahallesi’ndeki kafeye doğru elindeki silahla ateş ettikten sonra izini kaybettirmişti. Faili yakalayan polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için sürdürdüğü çalışmalar sonuç verdi. Faili yakalanan iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri 12 yıl, 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranması olan F.R.Ş. ile 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 8 ayrı suçtan aranması olan T.C.A., Amasya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da yakalandı.
Şüphelilerin yakalandığı adreste yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca, 36 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Amasya Valiliği, "Huzurumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki, her nerede olurlarsa olsunlar devletimizden kaçamayacaklardır" notuyla olayın görüntülerini paylaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin