ZONGULDAK BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle etkinlik konferans düzenlendi.
BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İslam Musayev, “Engellilerin Sorunları Toplumsal Ön yargı ve Ayrımcılık” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Musayev, Engellerin sorunları dediğiniz zaman sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık değil, engellerin eğitim sorunu ekonomik sorunu, istihdam sorunu gibi sorunlardan bahsedebiliriz. Bütün bu sorunların temelinde sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık konusu yatmaktadır. Günümüzde engelliler Türkiye’de ve Dünya’da azımsanmayacak bir nüfusu oluşturmaktadır. Türkiye genelinde Türkiye nüfusuna oranla 8 buçuk milyon yani yüzde 12 bir oranla oluşturmaktadır. 2010 yılı dünya tahminlerine göre 1 Milyardan fazla insanın çeşitli engelle karşılaştığını söyleyebilirim. Bu da dünya nüfusunda yüzde 15’lik bölümü oluşturmaktadır” dedi.


BEÜ’de “Engellilerin Sorunları Toplumsal Ön Yargı ve Ayrımcılık” Konferansı
KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.


