ZONGULDAK BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle etkinlik konferans düzenlendi.
BEÜ tarafından 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle Prof. Dr. Arif Amirov konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İslam Musayev, “Engellilerin Sorunları Toplumsal Ön yargı ve Ayrımcılık” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Musayev, Engellerin sorunları dediğiniz zaman sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık değil, engellerin eğitim sorunu ekonomik sorunu, istihdam sorunu gibi sorunlardan bahsedebiliriz. Bütün bu sorunların temelinde sadece toplumsal ön yargı ve ayrımcılık konusu yatmaktadır. Günümüzde engelliler Türkiye’de ve Dünya’da azımsanmayacak bir nüfusu oluşturmaktadır. Türkiye genelinde Türkiye nüfusuna oranla 8 buçuk milyon yani yüzde 12 bir oranla oluşturmaktadır. 2010 yılı dünya tahminlerine göre 1 Milyardan fazla insanın çeşitli engelle karşılaştığını söyleyebilirim. Bu da dünya nüfusunda yüzde 15’lik bölümü oluşturmaktadır” dedi.


BEÜ’de “Engellilerin Sorunları Toplumsal Ön Yargı ve Ayrımcılık” Konferansı
Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı
Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.
Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.
Taraftarlar duygularını paylaştı
Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.
Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.
Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.


