ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 8 Mayısta Dördüncüsünü düzenleyeceği Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Pazarı’nda 25 Bin TL ödül dağıtılacak. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’nın dördüncüsünü düzenleniyor. Ana sponsorluğunu Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ziraat Bankası, Karadeniz Ereğli Ticaret Sanayi ve Sanayi Odası, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi ve Erdemir A.Ş.’nin üstlendiği, Türksat, Zonguldak Ticaret Sanayi Odası, Tatmetal, Cilas Kauçuk, Otocton Madencilik’in de sponsor olduğu etkinlik 8 Mayıs’ta Farabi Kampüsü Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Yüzün üzerinde projenin Ar-Ge projesinin girişimciler ve sanayicilerle buluşturulacağı etkinlikte birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 3 bin, ortaöğretim kategorisinde ise birinciye bin, ikinciye 750 ve üçüncüye 500 Tl ödül verilecek. Bunun yanı sıra Zonguldak Valiliği tarafından da bir projeye 5 bin TL değerinde özel ödül verilecek. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in de konuşmacı olarak katılacağı Proje Pazarı ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://projepazari.beun.edu.tr/ adresinden ulaşabilicek.


BEÜ’de büyük ödül: 10 Bin TL
Zihinsel engelli kızına istismarı öğrenince kalbi buna dayanmayan anne için Şavşat halkı bir araya geldi
Artvin’de zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden anne Nalan Kaya için vatandaşlar bir araya geldi. Düzenlenen yürüyüşte kadına, çocuğa ve engelli bireylere yönelik şiddete dikkat çekildi.
Artvin’in Şavşat ilçesinde zihinsel engelli kızına yönelik cinsel istismar iddiasını öğrendikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Nalan Kaya için Şavşat Kadın Derneği öncülüğünde basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar, ellerinde Nalan Kaya’nın fotoğraflarını taşıdı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Kaya’nın işlettiği markete kadar yürüyerek, iş yerinin kapısına gül ve karanfil bıraktı.
Grup adına basın açıklaması yapan Şavşat Kadın Derneği Başkanı Fatma Acar Çelik, “5 Mayıs 2026 tarihinde ilçemizde yaşanan ve hepimizin vicdanında derin yaralar açan elim olay karşısında bir araya geldik. Yapılan bu açıklama hiçbir siyasi düşüncenin ya da provokasyonun parçası değildir. Amacımız kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik her türlü şiddet ve istismarın karşısında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmaktır. İlçemizde yaşanan insanlık dışı olay hepimizi derinden sarstı. Evet bir annenin yüreği bu acıya dayanamadı. Bugün burada yükselen ses sadece öfkenin değil, vicdanın da sesi olsun istiyoruz. Hiçbir kadın korkuyla yaşamasın. Hiçbir çocuk suskun bırakılmasın. Hiçbir engelli birey savunmasız hissetmesin” dedi.


