ZONGULDAK BEÜ tarih bölümü öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında lösemili çocuklar yararına stant kurdu.
BEÜ tarih bölümü öğrencileri tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında lösemili çocuklar yararına Esas 67 Burda Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant kurdu. 2 hafta boyunca Salı ve Perşembe günleri açık olacak stantta lösemili çocukların ailelerin yapmış olduğu ürünler satılacak. Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren BEÜ Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Burcu Güler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında lösemili çocuklar için katkı sağlamak amacıyla bir stant kurduklarını ifade ederek “Sosyal sorumluluk projesi adı altında yaptığımız bir etkinlik. Sosyal sorumluluk özel olarak almakta zorunlu olduğumuz dersimiz. Biz de arkadaşlarımızla bir araya gelerek lösemili çocuklarla ilgili bir etkinlik yapmak istedik. LÖSEV’le irtibata geçtik. Bizlere lösemili çocukların ailelerinin yaptığı ürünleri gönderdiler. Bizim burada hiçbir kazancımız yok sadece Zonguldak Esas 67 Burada alış veriş merkezinde standımızı açtık. Bütün Zonguldak halkının ve öğrencilerin desteklerini bekliyoruz. Ürünlerimizi destek amaçlı satıyoruz. İnşallah güzel bir kazancımız olur lösemili çocuklarımız sevinir ve onlar için bir katkımız olur. Standımız hafta içi Salı ve Perşembe günleri açık olacak” dedi.


BEÜ Öğrencilerden LÖSEV’e Destek Standı
İmam Hatip kız öğrenci okulunda öğrencilere yönelik söyleşi
Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik akademisyenler tarafından TÜBİTAK Bilim söyleşileri gerçekleştirildi.
Okulun konferans salonunda geçekleştirilen ve Doç. Dr. Ferhat Şen tarafından söyleşi programında öğrencilere farklı bakış açıları kazandırıldı.
Düzenlenen etkinlikte, doğayı koru, geleceği kurtar, ormanlar, geri dönüşüm ve atık yönetimi başlıklı konuşmada Doç. Dr. Mustafa Zor tarafından öğrencilere çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve doğanın korunması üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Okulda eğitim gören 126 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, talebeler hem merak ettikleri sorulara cevap buldu hem de doğaya karşı sorumluluklarını bir kez daha fark etme imkanını yakaladılar.


