Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 08:40 tarihinde yayınlandı
0

BEÜ Devrek MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde İki Yeni Program Açıldı

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ve İnternet ve Ağ Teknolojileri Programlarının açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından açılması onaylandı. Böylece Devrek Meslek Yüksekokulu’nda açık olan program sayısı on beş oldu. Yeni programların Devrek’e hayırlı olmasını dileğini ileten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Devrek kültürü ve sanatıyla tarihi yapısıyla önemli bir ilimiz. Açılan yeni programlarla teknolojik alanda nitelikli insan yetiştirme konusunda önemli bir çalışma içinde olacak. Görselliğin milenyumla birlikte daha fazla öne çıkması sinema, tv ve görsel sanatlara yönelimi hızla artırmıştı. Teknolojinin büyük bir gelişmeye girmesiyle birlikte görüntüler artık sanal ortamlarda işlenmeye başlandı. Bu teknoloji, insanları görüntünün içine alacak kadar büyük bir aşama kaydetti. Bilgisayar Destekli Animasyon Programı ve İnternet Ağ Teknolojileri Programı tam da bu sahada yetkin eleman ihtiyacını karşılayacak iki önemli program. Ben açılan yeni programların Üniversitemize, Devrek’e ve Zonguldak’a hayırlı uğurlu olmasını diliyor. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin