Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Nisan, 2016 08:40 tarihinde yayınlandı
0

BEÜ Devrek MYO Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde İki Yeni Program Açıldı

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ve İnternet ve Ağ Teknolojileri Programlarının açılması Yükseköğretim Kurulu tarafından açılması onaylandı. Böylece Devrek Meslek Yüksekokulu’nda açık olan program sayısı on beş oldu. Yeni programların Devrek’e hayırlı olmasını dileğini ileten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer: “Devrek kültürü ve sanatıyla tarihi yapısıyla önemli bir ilimiz. Açılan yeni programlarla teknolojik alanda nitelikli insan yetiştirme konusunda önemli bir çalışma içinde olacak. Görselliğin milenyumla birlikte daha fazla öne çıkması sinema, tv ve görsel sanatlara yönelimi hızla artırmıştı. Teknolojinin büyük bir gelişmeye girmesiyle birlikte görüntüler artık sanal ortamlarda işlenmeye başlandı. Bu teknoloji, insanları görüntünün içine alacak kadar büyük bir aşama kaydetti. Bilgisayar Destekli Animasyon Programı ve İnternet Ağ Teknolojileri Programı tam da bu sahada yetkin eleman ihtiyacını karşılayacak iki önemli program. Ben açılan yeni programların Üniversitemize, Devrek’e ve Zonguldak’a hayırlı uğurlu olmasını diliyor. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin