Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 14:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Beşiktaş’ta genç kaleciler, A takım eldivenleri ile buluştu

Beşiktaş Akademi'de forma giyen genç kaleciler, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde A takım eldivenleri ile bir araya geldi.

Son dönemde kalesini yerli isimleri emanet eden ve altyapıdan genç eldivenler çıkartan Beşiktaş'ta, Türk futboluna hizmet etmek üzere yeni kaleciler yetişmeye devam ediyor. Her yaş kategorideki milli takımlarda kalecisi bulunan Beşiktaş Akademi'de forma giyen genç kaleciler, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde A takım eldivenleri ile bir araya geldi. Altyapıdan yetişen Ersin Destanoğlu ve U21 ile U19 milli takımlarının kalesini koruyan Emre Bilgin'in yanı sıra yaş kategorilerinde milli formayı terleten Beşiktaş akademisinin kalecileri de önemli performanslar sergiliyor. Fırat Fidan: "Özkaynak DNA'mızda var" Beşiktaş'ın altyapılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Fırat Fidan, şu ifadeleri kullandı: “Beşiktaş'ın DNA'sında bulunan özkaynak kültürünün sürdürülebilir olması için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Altyapıdan oyuncu yetiştirme süreci sabır isteyen bir süreç. Burada bugün asıl görmemiz gereken altyapı hocalarımızın kalitesi. Bir altyapıda tüm yaş kategorilerindeki kalecilerimiz eğer milli takım kalecisi oluyorsa bu şans değildir, çalışma, azim ve disiplin getirisidir." Mehmet Ekşi: "Eğitmenlerimiz çok değerli" Beşiktaş Futbol Akademi Direktörü Mehmet Ekşi, şu değerlendirmelerde bulundu: "Beşiktaş Akademi olarak çok değerli eğitmenlere sahibiz. Neredeyse hepsi ya Beşiktaş Akademide ya da A takımda futbol oynamış, antrenörlük yapmış, TFF-UEFA'nın açmış olduğu kurslara katılmış, kendisini yetiştirmiş kişiler. 7 Pro-Lisans sahibi antrenörümüz var. Kaleci antrenörlerimiz; Ekrem Köse, Ergün Fettahoğlu, Yunus Yücel, Ercan Aykanat'ın yetiştirdiği kaleciler şu anda Türkiye'de rekor kırmış durumdalar. Bu başarı bizlerin emeği yanında Ahmet Nur Çebi ve Fırat Fidan'ın çabaları ve bize bakış açılarında yatıyor." Ekrem Köse: "30 kalecimizi bilimsel yöntemlerle eğitiyoruz" Akademi Kaleci Departmanı Sorumlusu Ekrem Köse, Akademi hakkında bilgiler verirken, şöyle konuştu: "Kaleci departmanı olarak misyonumuz her yaş dalında bulunan kalecilerimizle Türk futboluna nitelikli sporcular kazandırmaktır. Son 5 yılda Beşiktaş tarihinde bir ilk olarak 3 özkaynak kalecisi şu an Beşiktaş A takım formasını terletmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye genelindeki profesyonel liglerin çeşitli takımlarında Beşiktaş özkaynak kalecileri bulunmaktadır. Aynı zamanda, akademimizde bulunan farklı yaş gruplarındaki 5 kalecimiz kendi yaş kategorilerinin milli takımlarında da forma giymektedir. 5'i milli olmak üzere toplam 30 kalecimize güncel futbol dünyasının gerekliliklerini, futbolun ana temeline uygun ve bilimsel yollarla öğretme gayreti içerisindeyiz." (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
11 Mayıs, 2025 14:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Berberler ve Kuaförler Festivalde Buluştu

Karabük’te bu yıl ilk kez düzenlenen “Berberler ve Kuaförler Festivali” büyük bir coşkuyla kutlandı.

Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı’nın girişimleriyle 11 Mayıs’ın “Berberler ve Kuaförler Günü” olarak ilan edilmesi vesilesiyle hayata geçirilen etkinlik, hem meslek mensuplarını hem de Karabük halkını bir araya getirdi.

Festivalin açılışı, şehrin en işlek noktalarından biri olan Kemal Güneş Caddesi’nde gerçekleşti. Mehteran takımı eşliğinde yapılan görkemli kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Caddedeki stantlarda berberler ve kuaförler, saç kesimi, saç tasarımı, sakal tıraşı ve makyaj uygulamaları gibi alanlardaki yeteneklerini canlı performanslarla sergiledi.

Günün en dikkat çeken etkinliklerinden biri ise gelinlik defilesi oldu. Genç kızların sahne aldığı defilede, kuaförlerin saç ve makyaj tasarımları göz kamaştırdı. Gelinlik defilesi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenirken, katılımcılardan tam not aldı.

Festival, akşam saatlerinde Kanyon Düğün Salonu’nda düzenlenen yemek programı ile devam etti. Yemeğe, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç başta olmak üzere, birliğe bağlı odaların başkanları, berber ve kuaför esnafı ile çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık,

meslektaşlarının birlik ve beraberliğini pekiştiren bu tür organizasyonların gelenekselleşmesini istediklerini belirtti.

Festivalin kapanışı ise 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Burada düzenlenen etkinliklerde kuaförlük ve berberlik mesleğinin geçmişten günümüze geçirdiği değişim görsel sunumlarla anlatılırken, genç meslek erbapları da sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.