Beşiktaş'ın Mali Krizi: 15 Milyar TL'yi Aşan Borç ve Artışın Sebepleri - Karabük Haber Postası
SSSSSS 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Şubat, 2025 11:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Beşiktaş’ın Mali Krizi: 15 Milyar TL’yi Aşan Borç ve Artışın Sebepleri

Beşiktaş, Cumartesi günü yapılacak Divan Kurulu Toplantısı öncesinde kulübün mevcut mali durumuna ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Beşiktaş JK Denetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki idari, mali ve sportif faaliyetlerine ilişkin gerçekleştirdiği raporu yayınladı. Rapora ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Yapılan açıklamada, kulübün toplam borcunun 14 milyar 918 milyon TL olduğu ve bu rakamın 15 milyar TL‘ye yaklaştığı bildirildi.

Ayrıca Cumartesi günü yapılacak olan Olağan Mali Kurul toplantısına eski başkanlardan Ahmet Nur Çebi ve Hüseyin Yücel’in katılacağı bildirildi. Hüseyin Yücel bu açıklamalardan önce her koşulda Başkan Serdal Adalı’nın yanında olacağını ‘X’ hesabından duyurmuştu.

Borçta %72’lik Artış

Beşiktaş’ın borcu, son bir yıl içinde 6 milyar 252 milyon TL artarak %72 oranında büyük bir yükseliş gösterdi. Bu ciddi artış, kulübün mali yönetiminde büyük bir baskı yaratırken, gelecekteki finansal planlamaları da etkileyebilir.

Borç Artışının Başlıca Nedenleri

  1. Bonservis Giderleri: 1.2 Milyar TL
    Kulüp, oyuncu transferleri ve bonservis giderleri nedeniyle büyük bir finansal yük altına girdi. Bu süreç, kulübün borç yükünün ciddi şekilde artmasına yol açtı. Bonservis bedelleri, kulübün borç yükünü artıran en önemli faktörlerden biri oldu.
  2. Faiz Yükü: 1.4 Milyar TL
    Beşiktaş, geçmişte aldığı borçların faiz ödemelerini sürdürüyor. Bu faiz yükü, kulübün nakit akışını olumsuz etkileyerek borçlarının hızla artmasına neden oldu. Yüksek faiz ödemeleri, kulübün mali dengesini tehdit ediyor ve uzun vadede sürdürülebilirlik açısından ciddi endişe yaratıyor.
  3. Vergi Borcu Artışı: 1.3 Milyar TL
    Kulüp, vergi borçlarını da ödemekte zorlanıyor. 1.3 milyar TL’lik artış, vergi borçlarının zamanla biriktiğini ve kulübün ödeme güçlüğü yaşadığını gösteriyor.
  4. Ertelenmiş Gelir Borcu: 1.2 Milyar TL
    Beşiktaş, bazı gelirlerini erteleyerek borçlarını ilerleyen dönemlere yaymış durumda. Ertelenmiş gelir borçlarının toplamı 1.2 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçlar, kulübün gelecekteki mali planlamasında büyük bir risk oluşturuyor.

Geçtiğimiz dönemlerde stat ışıklandırmaları ve ihalesiz çıktığı iddialarına başkan Adalı: “Stat ışıklandırması ve çatı membranının yenilenmesi konusunda fahiş fiyatlar belirlendi. İhalesiz şekilde yapılmış ve CEO’ya dahi haber verilmemiş. Bu sabah savcılığa başvurduk. Ayrıca, kulübe yakışmayan bazı habersiz satın alımlar tespit ettik. Bu tür işler kulübe zarar verir.” demişti.

Kulübün Mali Durumuna Etki Eden Diğer Faktörler

Beşiktaş’ın borç artışı, yalnızca transfer giderlerinden kaynaklanmıyor. Kulübün genel finansal yönetim stratejisi de borç yükünün artmasında önemli rol oynuyor. Kulüp, yüksek maliyetli yatırımlar yaparken bu yatırımların geri dönüşlerini tam olarak alabilmiş değil.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin