Reklam
Reklam
jha
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 16:36 tarihinde yayınlandı
0

Beşbinevler’de Enerji Hattı Derinliği Endişesi

Karabük’ün Beşbinevler Mahallesi’nde yürütülen telekomünikasyon altyapı çalışmaları sırasında enerji hattı kazılarının yetersiz derinlikte yapıldığı iddiası mahalle sakinlerini endişelendirdi.

Vatandaşlar, kazılan kanalların derinliğinin yönetmeliklere uygun olmadığını, enerji hatlarının yer altına en az 70-80 cm derinlikte döşenmesi gerekirken, yapılan kazılarda bu ölçünün 10 cm’yi dahi bulmadığını öne sürdü.

Mahallede ileride yapılacak asfaltlama çalışmaları sırasında yüzeye çok yakın döşenen kabloların zarar görebileceğini ifade eden vatandaşlar, enerji hattının bu haliyle hem maddi kayıplara hem de güvenlik risklerine yol açabileceğini belirtiyor.

Sakinler, yetkililere çağrıda bulunarak hattın güvenli ve yönetmeliklere uygun şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, mahalleli gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu operasyonu 7 supheli adliyeye sevk edildi umfXEkfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin