karabuk
İmsak 05:50
Güneş 07:14
Öğle 13:07
İkindi 16:15
Akşam 18:49
Yatsı 20:08
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
jha
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 16:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Beşbinevler’de Enerji Hattı Derinliği Endişesi

Karabük’ün Beşbinevler Mahallesi’nde yürütülen telekomünikasyon altyapı çalışmaları sırasında enerji hattı kazılarının yetersiz derinlikte yapıldığı iddiası mahalle sakinlerini endişelendirdi.

Vatandaşlar, kazılan kanalların derinliğinin yönetmeliklere uygun olmadığını, enerji hatlarının yer altına en az 70-80 cm derinlikte döşenmesi gerekirken, yapılan kazılarda bu ölçünün 10 cm’yi dahi bulmadığını öne sürdü.

Mahallede ileride yapılacak asfaltlama çalışmaları sırasında yüzeye çok yakın döşenen kabloların zarar görebileceğini ifade eden vatandaşlar, enerji hattının bu haliyle hem maddi kayıplara hem de güvenlik risklerine yol açabileceğini belirtiyor.

Sakinler, yetkililere çağrıda bulunarak hattın güvenli ve yönetmeliklere uygun şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, mahalleli gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ikinci el arac piyasasinda durgunluk yasaniyor birHC3iC
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İkinci el araç piyasasında durgunluk yaşanıyor

Düzce’de otomotiv sektörü 2026 yılına durgunlukla başlarken, sektör temsilcileri yatırımcıların farklı alanlara yönelmesinin piyasaya yansımalarını değerlendiriyor.
Düzce’de uzun yıllardır galericilik yapan İhsan Açıkgöz, 2026 yılı itibariyle otomotiv piyasasında yaşanan durgunluğa ilişkin açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki yön değişimlerinin sektörü doğrudan etkilediğini belirten Açıkgöz, araç alım satımında ciddi bir yavaşlama yaşandığını ifade etti. Geçmiş yıllarda kripto para borsalarındaki yükseliş dönemini hatırlatan Açıkgöz, "Kripto para artarken herkes o işin uzmanıydı. Ardından araç fiyatları yükseldi, bu kez herkes araç satış uzmanı oldu. Şimdi ise altın ve gümüş yükseliyor, herkes bu alanın uzmanı kesildi" dedi.
30 yılı aşkın süredir galericilik yaptıklarını belirten Açıkgöz, çok iyi ve çok kötü piyasa dönemleri gördüklerini vurguladı.

"Araç satışı eş-dost üzerinden dönüyor"
Mevcut dönemde araç alım satımının büyük ölçüde tanıdık çevre üzerinden gerçekleştiğini söyleyen Açıkgöz, şehir dışından araç alımının ciddi oranda azaldığını kaydederek, "İnsanlar artık ’Arabamı satayım’ diye galerilere koşmuyor. Sadece eş, dost ve tanıdık vasıtasıyla alım satım yapılıyor. Şehir dışından araç almaya kimse sıcak bakmıyor. Çünkü dışarıdan alınan araçlarda yaşanan sorunlar güveni zedeledi. Bu nedenle alışveriş daha çok bilindik çevrede dönüyor" diye konuştu.

Altın ve gümüş yatırımı araç satışını etkiliyor
Araç satışlarındaki düşüşün başlıca nedenlerinden birinin yatırım tercihlerindeki değişim olduğunu belirten Açıkgöz, vatandaşların birikimlerini otomobile bağlamak yerine altın ve gümüşe yöneldiğini söyleyerek, "Altın ve gümüş sürekli yükseliyor. İnsanlar parasını faize ya da kıymetli metallere yatırıyor. Yüksek faiz oranları da piyasayı etkiliyor. Çoğu esnaf şu an kâr etmiyor, sadece günü kurtarıyor. Ancak müşteri portföyü güçlü olan işletmeler ayakta kalabiliyor" şeklinde konuştu.

"Savaş bitmeden piyasaların düzelmesini beklemek yanlış"
Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükselişi de küresel gelişmelere bağlayan İhsan Açıkgöz, piyasaların normalleşmesi için uluslararası gerilimlerin sona ermesi gerektiğini savunarak, "Altın ve gümüş savaş odaklı yükseliyor. Ne zaman savaşlar biter, o zaman bu emtialarda gerileme olur. Ardından araç ticareti, arsa ve konut piyasası yeniden hareketlenir. Ancak savaşlar bitmeden eski düzenin geri gelmesini beklemek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin