“Benim de bir fikrim var” diyenler TEKNOFEST Ankara’da buluştu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

“Benim de bir fikrim var” diyenler TEKNOFEST Ankara’da buluştu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu TEKNOFEST Ankara’ya katılarak ağır ilgi gören standında bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir ortaya geldi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji şenliği TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) akademik paydaşları ortasında yer aldığı şenliğe her gün on binlerce kişi katıldı. BARÜ standının ağır ilgi gördüğü dev tertipte üniversitenin vizyon projeleriyle bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek Ar-Ge Proje Pazarı tanıtıldı. Ayrıyeten ziyaretçilere BARÜ’nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal sorumluluk alanlarında yaptığı çalışmalarla birlikte “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı çerçevesinde hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler de verildi.

“Milli Teknoloji Atağının kalbi TEKNOFEST’te atıyor”

TEKNOFEST’in Türkiye’nin Ulusal Teknoloji Atılımını gerçekleştirmesine yönelik değerli bir adım olduğunu tabir eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, şenliğin akademik paydaşları ortasında yer almalarından ötürü duyduğu memnunluğu lisana getirdi. Rektör Uzun, “TEKNOFEST ile yetenekli gençlerimiz ve her yaş kümesinden bireyler teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılıyorlar. Tam bağımsız, güçlü Türkiye ülküsüne giden yolda, ulusal ve yerli teknoloji atılımının temellerinin atıldığı bu şenlik, yarınlarımız için taşıdığımız umudu taze tutmaktadır” dedi.

“Geleceğimize kıymet katmak için çaba gösteriyoruz”

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesinin tüm bileşenlerinin “Milli Teknoloji Hamlesi”ne ve ülke olarak konulan maksatlara katkılar sunmak için büyük uğraş gösterdiğini de vurgulayarak “Üniversite olarak sürdürülebilir bir gelişim hedefliyor, alanında ehil insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla güç birliği yaparak Ulusal Teknoloji Atağına yüksek katkı sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan BARÜ ailesi olarak bu noktadaki amaçlarımızı geleceğe taşıyoruz. Bu kanılarla önümüzü aydınlatan stratejilerle ilerleyişimize takviye veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, bizleri daima daha güzeli için teşvik eden YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve gençlerimize rol model olarak daha âlâ bir dünya için teşvik eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Sayın Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerimi sunuyorum” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda 2 otomobil kafa kafaya carpisti iz3cQgeZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bartın’da anayolda seyir eden araç ile tali yoldan çıkan araç kafa kafaya çarpıştı. O anlar araç kamerasına yansırken, sürücülerden birinin ehliyeti bulunmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, sürücüsü ve plakası açıklanmayan ve Kozcağız’dan Bartın istikametine seyir eden bir araç, tali yoldan çıkan otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. O anlar araç kamerasına saniye saniye yansıdı. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, her iki araçta maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Tali yaldan çıkan aracın ismi açıklanmayan sürücüsünün ehliyeti bulunmadığı öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin