Belgesel Film Festivalinin Finalistleri Belli Oldu - Karabük Haber Postası
F 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
15 Mayıs, 2024 12:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Belgesel Film Festivalinin Finalistleri Belli Oldu

29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında 25.si düzenlenecek olan, Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı festivalleri arasında yer alan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde 4 farklı kategoride 109 ülkeden 1448 belgesel film yarıştı. Ön jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde 26 belgesel finale kaldı.

Uluslararası Uzun Metraj Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması, Kültürel Miras ve Korumacılık Temalı Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Safranbolu Temalı Belgesel Film Yapım Destek Yarışması olarak belirlenen kategorilerde finale kalan 26 isim festival ön jürisi tarafından titizlikle seçildi.

Çeyrek asırlık Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde Dünya’nın dört bir yanından yarışacak filmler;

UZUN METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI FİNALİST FİLMLER

Ağaçtan Umutlar / Haydar Demirtaş / Türkiye

Alone / Jafar Najafi / İran

Bir Gün, 365 Saat / Eylem Kaftan / Türkiye

Flanöz / Vahit Sarıtaş /Türkiye

Madelet / Nebil Özgentürk / Türkiye

Mostar’ın Çocukları / Halil Serhan Köse / Türkiye

Tanya, Summer, Winter / Aleksandr Avilov / Rusya

KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI FİNALİST FİLMLER

How To Please / Elina Talvensaari / Finlandiya

İyi Ölüm / Hasan Ete / Türkiye

Karanlık Bölge / Fadime Kırmızı / Türkiye

Kuyaş’ın İplikleri / Tuğçe Talkan / Türkiye

Kökler / Ömer Güler / Türkiye

Shadow Of The King / Hadi Shariati / İran

Şenel / Uğurcan Özcan / Türkiye

KÜLTÜREL MİRAS VE KORUMACILIK TEMALI ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI FİNALİST FİLMLER

Rodakis’i Ararken / Saim Kerem Soyyılmaz

Ada / Mahmut Taş

Deq / Furkan Aydın

Gezen Oğlak / Şenol Çöm

Muhafız / Mehmet Fatih Güden

reBuilding Palanga / Metin Çavuş

Sultanın Tacı / Yüksel Çilingir

BELGESEL FİLM YAPIM DESTEK YARIŞMASI FİNALİST PROJELER

Göğe Eren Boynuzlar / Özlem Erörs

Kültürün İzinde / Halil Şahin

Safranbolu’nun İzleri / Fidan Çaça

Sessiz Gezginler Safranbolu / Ahmet Hakan Kurt

Yabancı / Nesli Özalp

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9a48c25 032a 430b a316 8b4e4214a875
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Mayıs, 2026 14:09 tarihinde yayınlandı
0
0

KTSO’da inşaat sektörünün geleceği konuşuldu

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen (KTSO) 4. Meslek Grubu İstişare toplantısında sektörün güncel durumu ve geleceği konuşuldu. Toplantı KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Karadeniz ve Hakan Kafalı’nın katılımıyla KTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi, meslek grubu toplantılarının üyeler arasında birlik, beraberlik ve iş birliğini güçlendirme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çebi, sektör temsilcilerinin sorun, talep ve çözüm önerilerinin doğrudan istişare edilmesinin hem sektörün gelişimine katkı sağladığını hem de ortak çalışma kültürünü güçlendirdiğini belirtti.

Toplantının ana gündemini inşaat sektöründeki güncel gelişmeler oluşturdu. Katılımcılar, uygulama süreçlerinde yaşanan operasyonel aksaklıklar, artan maliyet unsurları ve sektörel işleyişi etkileyen bazı düzenlemelerin sahaya yansımaları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Üyeler tarafından iletilen talep, beklenti ve çözüm önerileri titizlikle not alınarak ilgili konular değerlendirildi.

Toplantının sonunda KTSO Meclis Başkanı Adnan Çebi ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, katılım sağlayan tüm meslek grubu üyelerine yapıcı katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin