Belgesel Film Festivali 25. Kez Start Aldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
alt jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
29 Mayıs, 2024 14:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Belgesel Film Festivali 25. Kez Start Aldı

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali başladı. Festival kapsamında düzenlenen Belgesel Film Yarışmasına  109 ülkeden bin 448 eser katıldı. Dereceye giren belgesel filmlere ödülleri festivalin son günü verilecek.

UNESCO Dünya Miras Listesi ve Cittaslow kategorisinde yer alan  Safranbolu’da “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla 25.ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin Misak-ı Milli Meydanında çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Misak-ı Milli Meydanı’nda sona eren tören sosyal tesiste basın toplantısı ile devam etti.  Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Belediye Başkanı Elif Köse başkanlığında düzenlenen Festival bilgilendirme toplantısına  Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, festival jüri üyeleri ve davetliler katıldı.
Toplantıda konuşan Köse, çeyrek asırdır devam eden Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin Safranbolu’nun turizm anlamında da tanıtımına çok büyük katkı sunduğunu belirtti.
Festivalin Safranbolu için çok kıymetli olduğunu ifade eden Köse, “Biz bu yıl çeyrek asırdaki festivalin içeriğini de yine belgesel film festivaline yakışır bir şekilde dolu dolu hazırladık. Dört farklı kategoride yapılacak olan belgesel yarışmasına 109 ülkeden bin 448 katılımcı yer aldı. 25 finalisti de değerli jüri üyelerimiz titizlikle seçtiler. Uluslararası Uzun Metrajlı Belgesel Film yarışmasında 7, Uluslararası Kısa Metraj Belgesel Film yarışmasında yine 7, Kültürel Miras ve Korumacılık temalı ulusal Belgesel Film Yarışmasında 7, Belgesel Film Yapım Destek yarışmasında 4 katılımcı yer alıyor” dedi.
Köse, “Festivalde önemli olarak gördüğüm, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Safranbolu’nun değerlerinden biri olan Türker İnanoğlu’nun anısına Türker İnanoğlu Onur Ödülünü çok kıymetli sinema yazarı ve eleştirmeni Atilla Dorsay’a takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Safranbolu’nun kültür, sanata önem veren bir şehir olduğunu aktaran CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, “Bu manada da sinema emekçilerinin, sinemaseverlerin de önünün açılması ve onların daha rahat şartlarda çalışması bizim de en önemli görevlerimizden biri olmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

Çeyrek asırlık festival çerçevesinde düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Yarışmasına 109 ülkeden bin 448 eser katıldı. Dereceye giren belgesel filmlere ödülleri festivalin son günü verilecek.

>>VİDEO1<<<

>>>VİDEO2<<< 

>>>VİDEO3<<<

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin