Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2021 12:26 tarihinde yayınlandı
0

Belediyenin Safran Tarlasında ilk hasadı Başkan Köse yaptı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyeye ait 2 bin 500 dönümlük arazide ekimi gerçekleştirilen Safranın ilk hasadını yaptı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen Safran ekiminin ardından ilk hasadın yapıldığı Yazıköy’deki tarlaya giden Başkan Köse, beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Müdürlük personeli ile birlikte safran topladı.

Belediye olarak üretimin ve üretenin yanında olduklarını ifade eden Başkan Köse, “Burada amacımız ilçemizle adı bütünleşen, geçmişte yüzlerce kilo elde edilirken şimdilerde çok çok az olan safranı yeniden gündeme getirmek ve insanlarımızı teşvik ederek safran üretimini artırmak.” dedi.

Safran üretimini ilk etapta 2 bin 500 dönümlük bir arazide gerçekleştirdiklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Pek çok vatandaşımız safranın pazarlaması ile ilgili sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. Bu nedenle üreten bütün vatandaşlara destek olunması gerektiğini düşünüyor, safran üretiminin yeniden canlanacağına inanıyorum. Bununla birlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin