Belediyenin Safran Tarlasında ilk hasadı Başkan Köse yaptı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Kasım, 2021 12:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediyenin Safran Tarlasında ilk hasadı Başkan Köse yaptı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Belediyeye ait 2 bin 500 dönümlük arazide ekimi gerçekleştirilen Safranın ilk hasadını yaptı.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen Safran ekiminin ardından ilk hasadın yapıldığı Yazıköy’deki tarlaya giden Başkan Köse, beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Müdürlük personeli ile birlikte safran topladı.

Belediye olarak üretimin ve üretenin yanında olduklarını ifade eden Başkan Köse, “Burada amacımız ilçemizle adı bütünleşen, geçmişte yüzlerce kilo elde edilirken şimdilerde çok çok az olan safranı yeniden gündeme getirmek ve insanlarımızı teşvik ederek safran üretimini artırmak.” dedi.

Safran üretimini ilk etapta 2 bin 500 dönümlük bir arazide gerçekleştirdiklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Pek çok vatandaşımız safranın pazarlaması ile ilgili sorunlar yaşadıklarını dile getiriyor. Bu nedenle üreten bütün vatandaşlara destek olunması gerektiğini düşünüyor, safran üretiminin yeniden canlanacağına inanıyorum. Bununla birlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin