Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
26 Eylül, 2023 15:36 tarihinde yayınlandı
0

Belediyenin Açtığı Kurslar İçin Başvurular Başladı

Kültürden eğitime, meslek edindirmeden, spor ve müziğe kadar onlarca kursla 4 ana kategoride eğitim verecek olan Safranbolu Belediyesi SAKEM kursları için başvurular başladı. Ekim ayının ikinci haftası ile birlikte tüm kurslar start verecek.

Safranbolu Belediyesi kursları yüzlerce öğrencisini ağırlamaya hazırlanıyor. 4 farklı alanda onlarca kursta usta öğreticiler tarafından kursiyerlere eğitim verilecek. Meslek edindirme kursu çatısı altında kursiyerlere, bilgisayar işletmenliği, ileri excel, ofis programları, web tabanlı içerik yönetim sistemleri, C#, python programlama, autocad, hızlı f klavye kullanımı, İngilizce, Rusça, Almanca, 3ds max, reklam ve tasarım, işaret dili, diksiyon, girişimcilik, çocuk gelişimi ve eğitimi, hasta ve yaşlı bakımı, ilk yardım dersleri verilecek. Kültür Eğitim statüsünde geleneksel el nakışları, takı tasarım, iğne oyası yapımı, kırkyama, ebru, filografi tekniği, deriden aksesuar yapımı, çocuklar için resim sanatı eğitimi (7 yaş ve üzeri), yağlı boya resim, sanatsal mozaik, resim sanat eğitimi, aşçı çırağı, pastacı çırağı, seramik, giyim üretim teknolojisi, ahşap teknolojileri eğitimleri verilecek.

Kontenjan sınırı bulunan müzik kurslarında ise 7-14 yaş ve 15 yaş üzeri vatandaşlar için keman, gitar, bağlama dersleri, 6-14 yaş ve 15 yaş üzeri için piyano, 13 yaş ve üzeri için ise yan flüt eğitimleri verilecek. Spor kursları kategorisinde 7 yaş ve üzeri için voleybol, basketbol, masa tenisi, 3-7 yaş arası çocuklar için jimnastik, 18 yaş ve üzeri için halk oyunu eğitimleri verilecek. Ayrıca sağlıklı yaşam için harekete geç sloganı ile yürüyüş ve egzersizler yapılacak. 4 ana kategoride yaklaşık 50 farklı kurstan faydalanmak isteyen vatandaşların kayıt yaptırmaları için www.sakem.org internet adresinden başvurmaları gerekiyor. (Yusuf Korkmaz)

Belediyenin Actigi Kurslar Icin Basvurular Basladi2 jpg Belediyenin Actigi Kurslar Icin Basvurular Basladi jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
SWQ
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Haziran, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te Mahalle temizliği etkinliği düzenlenecek

Karabük’te çevre bilincini artırmak ve mahallelerin daha temiz bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla Dünya Çevre Günü kapsamında temizlik etkinliği düzenlenecek.

“Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik, 5 Haziran Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Vatandaşların yoğun katılımının beklendiği organizasyonda gönüllüler, mahalle genelinde çevre temizliği yaparak farkındalık oluşturacak.

Etkinliğin buluşma noktası ise 5000 Evler Mahallesi’nde bulunan Has Bahçe Sosyal Tesisleri olarak belirlendi. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte çocuklar, gençler ve yetişkinler birlikte çevre temizliği yaparak hem yaşadıkları mahalleye katkı sunacak hem de çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergileyecek.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya yaptığı açıklamada, temiz bir çevrenin sadece belediyenin değil, tüm şehrin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Çevre Günü, bizlere emanet olan doğayı ve yaşam alanlarımızı korumamız gerektiğini hatırlatan çok müstesna bir gün. Biz de Karabük Belediyesi olarak bu anlamlı günü sadece teoride bırakmıyor, sahaya inerek eyleme dönüştürüyoruz. ‘Mahallemiz Evimiz, Temiz Tutmak Görevimiz!’ diyerek tüm hemşehrilerimizi, yediden yetmişe bu temizlik hareketinin bir parçası olmaya davet ediyorum. Amacımız, evimiz olarak gördüğümüz Karabük’ümüzü yarınlara çok daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir şekilde miras bırakmaktır”

Bizi sosyal medyadan takip edin