Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2018 14:17 tarihinde yayınlandı
0

Belediyeden Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Belediye Başkanı Rafet Vergili kuracakları bir ekiple Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımları yapılacağını ve bunu da bir ay içinde faaliyete geçireceklerini söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaşlı vatandaşları sevindirecek bir uygulamanın startını vermeye hazırlandıklarını söyledi. Bu uygulama ile Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımlarının yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili;

“İkinci bir ekip daha kuracağız. Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımları yapılmak üzere Yeni bir ekip kuruyoruz. Bunu da bir ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Böylece yaşlılarımıza daha iyi hizmet etmiş olacağız. Yardıma muhtaç ve çok mağdur olan kişiler varsa biz bu kişilerin ihtiyaçlarını belediyeden karşılarız” dedi.

“2009 SENESİNDEN ÖNCE KARABÜK’TE BANA BANYO YAPMAK NASİP OLMADI”

Bir şehirde yeri geldiği zaman suyun da kesilebileceğini, yolun da bozulabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili; Kentsel dönüşüm gibi projeler büyük projelerdir. Kentsel dönüşüm ile ilgili çarşamba pazarı bölgesinde proje devam ediyor. Soğuksu mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi de devam edecektir. Adatepe mahallesi ise bu işi kendisi halletmeye çalışıyor. Dere yatakları ile ilgili devlet su işleri ile konuşup o problemi de çözeriz. Park, İstinat duvarı ve kanalizasyon gibi konular bizim işimiz. Bu konuları hızlı bir şekilde çözeriz. Fakat bir şehirde yeri geldiği zaman suda kesilecek, yolda bozulacaktır. Bunların hepsi bir şekilde çözülür. Ama 24 saat ya da 48 saat bir su kesintisini biz de kabul etmiyoruz. Fakat bir yerde su arızası olduğu zaman 5-6 saat su kesintileri yaşanabilir. Bizler su kesintilerine minimuma indirebilmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Şu anda elektrik kesildiği zaman su depolarında herhangi bir problem olup su kesintisi yaşanmaması için Jeneratör ihalesine çıkıyoruz. 2009 senesinden önce Karabük’te bana banyo yapmak nasip olmadı. 2009 senesinden önce hiçbir hafta sonu suyun aktığını bilmiyorum. Biz en büyük su arızalarında bile su kesintisini 6-7 saatten fazla yapmamaya çalışıyoruz. Çözülemeyecek bir durum olduğunda işin başına bizzat ben kendim de gidiyorum. Mahallelerdeki problemleri o kadar azaltmışız ki başka bir şehirden muhtar arkadaşlarımız burada olsalar bizim burada konuştuğumuz problemlere gülerler” diye konuştu.

“BİZİM GÖREV SÜREMİZ İZİN BİTMESİNE 6 AY GİBİ BİR SÜRE KALDI”

“Bizim görev süremiz izin bitmesine 6 ay gibi bir süre kaldı” diyen Başkan Vergili; “ Bu 6 aylık sürede de hep birlikte çalışarak Karabüklüleri mutlu etmeye uğraşalım. Bizim şu anda önümüzde çok ciddi programlarımız var. Yılsonuna kadar bu programları bitirmek için çalışıyoruz. Spor vadisi, düğün salonu, emekliler evi ve size verilen sözlerin hepsini bitirmek için çalışacağız. Mahallelere en iyi şekilde hizmet verebilmek için bütün sosyal yaşam merkezlerini hareketlendireceğiz. Okuryazar problemi olan 1 kişi dahi olsa sınıf açtıracağız. Yaşlı ise evinden arabayla alıp sosyal yaşam merkezlerine öyle getireceğiz. Bunların hepsi bir hizmettir. Bir insanın okuryazar olması bizim yolumuzdan, suyumuzdan daha önemli ve daha kıymetli bir iştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin