Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2018 14:17 tarihinde yayınlandı
0

Belediyeden Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Belediye Başkanı Rafet Vergili kuracakları bir ekiple Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımları yapılacağını ve bunu da bir ay içinde faaliyete geçireceklerini söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaşlı vatandaşları sevindirecek bir uygulamanın startını vermeye hazırlandıklarını söyledi. Bu uygulama ile Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımlarının yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili;

“İkinci bir ekip daha kuracağız. Mahallelerde bakıma muhtaç olan yaşlıların evlerinde aylık bakımları yapılmak üzere Yeni bir ekip kuruyoruz. Bunu da bir ay içerisinde faaliyete geçireceğiz. Böylece yaşlılarımıza daha iyi hizmet etmiş olacağız. Yardıma muhtaç ve çok mağdur olan kişiler varsa biz bu kişilerin ihtiyaçlarını belediyeden karşılarız” dedi.

“2009 SENESİNDEN ÖNCE KARABÜK’TE BANA BANYO YAPMAK NASİP OLMADI”

Bir şehirde yeri geldiği zaman suyun da kesilebileceğini, yolun da bozulabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Rafet Vergili; Kentsel dönüşüm gibi projeler büyük projelerdir. Kentsel dönüşüm ile ilgili çarşamba pazarı bölgesinde proje devam ediyor. Soğuksu mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi de devam edecektir. Adatepe mahallesi ise bu işi kendisi halletmeye çalışıyor. Dere yatakları ile ilgili devlet su işleri ile konuşup o problemi de çözeriz. Park, İstinat duvarı ve kanalizasyon gibi konular bizim işimiz. Bu konuları hızlı bir şekilde çözeriz. Fakat bir şehirde yeri geldiği zaman suda kesilecek, yolda bozulacaktır. Bunların hepsi bir şekilde çözülür. Ama 24 saat ya da 48 saat bir su kesintisini biz de kabul etmiyoruz. Fakat bir yerde su arızası olduğu zaman 5-6 saat su kesintileri yaşanabilir. Bizler su kesintilerine minimuma indirebilmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Şu anda elektrik kesildiği zaman su depolarında herhangi bir problem olup su kesintisi yaşanmaması için Jeneratör ihalesine çıkıyoruz. 2009 senesinden önce Karabük’te bana banyo yapmak nasip olmadı. 2009 senesinden önce hiçbir hafta sonu suyun aktığını bilmiyorum. Biz en büyük su arızalarında bile su kesintisini 6-7 saatten fazla yapmamaya çalışıyoruz. Çözülemeyecek bir durum olduğunda işin başına bizzat ben kendim de gidiyorum. Mahallelerdeki problemleri o kadar azaltmışız ki başka bir şehirden muhtar arkadaşlarımız burada olsalar bizim burada konuştuğumuz problemlere gülerler” diye konuştu.

“BİZİM GÖREV SÜREMİZ İZİN BİTMESİNE 6 AY GİBİ BİR SÜRE KALDI”

“Bizim görev süremiz izin bitmesine 6 ay gibi bir süre kaldı” diyen Başkan Vergili; “ Bu 6 aylık sürede de hep birlikte çalışarak Karabüklüleri mutlu etmeye uğraşalım. Bizim şu anda önümüzde çok ciddi programlarımız var. Yılsonuna kadar bu programları bitirmek için çalışıyoruz. Spor vadisi, düğün salonu, emekliler evi ve size verilen sözlerin hepsini bitirmek için çalışacağız. Mahallelere en iyi şekilde hizmet verebilmek için bütün sosyal yaşam merkezlerini hareketlendireceğiz. Okuryazar problemi olan 1 kişi dahi olsa sınıf açtıracağız. Yaşlı ise evinden arabayla alıp sosyal yaşam merkezlerine öyle getireceğiz. Bunların hepsi bir hizmettir. Bir insanın okuryazar olması bizim yolumuzdan, suyumuzdan daha önemli ve daha kıymetli bir iştir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzka yonetim kurulu projeleri masaya yatirildi Kze9F4Hx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı

Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.

Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin