Belediye Kütüphanesi Günden Güne Zenginleşiyor

Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Araştırmacıların, tarihçilerin, yazarların, koleksiyonerlerin katkısı ile içerik bakımından genişleyen kütüphane, kitap tutkunlarının ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin severek vakit geçirdiği bir ortam haline geldi. Açılışını Safranbolu’nun ilk kitap fuarı olma özelliği ile taçlandıran Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde, Kızıltan Ulukavak ve Aytekin Aytekin’in bağışladığı geçmişten günümüze birikimleri, arşiv belgeleri ve kitapları, adlarına oluşturulan özel araştırma odalarında sergileniyor. Kütüphane, açıldığı günden bugüne kadar özellikle gençlerin, öğrencilerin, kitap tutkunlarının, araştırmacıların vazgeçilmez alanlarından biri haline geldi. Kış aylarına girildiğinde, Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan çorba ikramları ise sınav hazırlığındaki gençler tarafından beğeni topluyor. Koleksiyonerlerin, araştırmacıların ve vatandaşların destek vermesi ile birlikte, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi kütüphanesinin, içerik bakımından Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden biri olması hedefleniyor. (Haber Merkezi)  

ÇEDAŞ ekipleri zorlu kış şartlarında enerjiyi kesintisiz sağlamak için çalışıyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tokat’ın Erbaa ilçesinde ağır kar yağışı ve dondurucu soğuk nedeniyle oluşan elektrik arızalarına ÇEDAŞ grupları şiddetli kurallarda müdahale ediyor.
Erbaa ilçesine bağlı Gökal Beldesi Kızılotluk Mevkii’nde, yaklaşık bir haftadır devam eden ağır kar yağışı elektrik dağıtım sınırlarında arızalara neden oldu. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu, rakımın ise bin 700’lere ulaştığı bölgede, tipi ve buz yükü nedeniyle iletken dolaşığı ve tel kopmaları kaynaklı elektrik arızaları meydana geldi. Bölgede sorumlu dağıtım şirketi Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) grupları, ulaşımın araçlarla mümkün olmadığı noktalara yaya olarak ilerleyerek arızalara müdahale etti. Vakit zaman tesirli olan tipi ve sıfırın altında 17 dereceyi bulan dondurucu soğukta gruplar, 7/24 vazife başında kalarak güç akışını sağlamak için ağır efor harcıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.