Belediye Kütüphanesi Günden Güne Zenginleşiyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye Kütüphanesi Günden Güne Zenginleşiyor

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Araştırmacıların, tarihçilerin, yazarların, koleksiyonerlerin katkısı ile içerik bakımından genişleyen kütüphane, kitap tutkunlarının ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin severek vakit geçirdiği bir ortam haline geldi.

Açılışını Safranbolu’nun ilk kitap fuarı olma özelliği ile taçlandıran Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde, Kızıltan Ulukavak ve Aytekin Aytekin’in bağışladığı geçmişten günümüze birikimleri, arşiv belgeleri ve kitapları, adlarına oluşturulan özel araştırma odalarında sergileniyor. Kütüphane, açıldığı günden bugüne kadar özellikle gençlerin, öğrencilerin, kitap tutkunlarının, araştırmacıların vazgeçilmez alanlarından biri haline geldi. Kış aylarına girildiğinde, Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan çorba ikramları ise sınav hazırlığındaki gençler tarafından beğeni topluyor. Koleksiyonerlerin, araştırmacıların ve vatandaşların destek vermesi ile birlikte, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi kütüphanesinin, içerik bakımından Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden biri olması hedefleniyor. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ga
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ün beyaza bürünen yüksek kesimleri dronla görüntülendi

Karabük-Bartın kara yolunda etkili olan kar yağışı sonrası oluşan beyaz örtü dronla görüntülendi.

Kentte dün sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, doğayı kısa sürede beyaza bürüdü. Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmet Usta Geçidi mevkisinde yol boyunca uzanan ormanlar eşsiz manzaralar sundu.

Çam ağaçları ile binaların çatıları karla kaplanırken ortaya çıkan görüntüler, bölgeden geçen sürücülere görsel şölen yaşattı. Kar yağışı sonrası oluşan manzara dronla görüntülendi. Öte yandan Safranbolu ilçesi Ömür Ahmet Kıran mevkisinde kar kalınlığı yer yer yaklaşık 1 metreye ulaştı. Yoğun yağış nedeniyle kapanan yol, Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yeniden ulaşıma açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin