Reklam
Reklam

Belediye Kütüphanesi Günden Güne Zenginleşiyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Araştırmacıların, tarihçilerin, yazarların, koleksiyonerlerin katkısı ile içerik bakımından genişleyen kütüphane, kitap tutkunlarının ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin severek vakit geçirdiği bir ortam haline geldi.

Açılışını Safranbolu’nun ilk kitap fuarı olma özelliği ile taçlandıran Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde, Kızıltan Ulukavak ve Aytekin Aytekin’in bağışladığı geçmişten günümüze birikimleri, arşiv belgeleri ve kitapları, adlarına oluşturulan özel araştırma odalarında sergileniyor. Kütüphane, açıldığı günden bugüne kadar özellikle gençlerin, öğrencilerin, kitap tutkunlarının, araştırmacıların vazgeçilmez alanlarından biri haline geldi. Kış aylarına girildiğinde, Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan çorba ikramları ise sınav hazırlığındaki gençler tarafından beğeni topluyor. Koleksiyonerlerin, araştırmacıların ve vatandaşların destek vermesi ile birlikte, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi kütüphanesinin, içerik bakımından Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden biri olması hedefleniyor. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin