Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ağustos, 2023 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Belediye Kütüphanesi Günden Güne Zenginleşiyor

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Araştırmacıların, tarihçilerin, yazarların, koleksiyonerlerin katkısı ile içerik bakımından genişleyen kütüphane, kitap tutkunlarının ve üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin severek vakit geçirdiği bir ortam haline geldi.

Açılışını Safranbolu’nun ilk kitap fuarı olma özelliği ile taçlandıran Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde, Kızıltan Ulukavak ve Aytekin Aytekin’in bağışladığı geçmişten günümüze birikimleri, arşiv belgeleri ve kitapları, adlarına oluşturulan özel araştırma odalarında sergileniyor. Kütüphane, açıldığı günden bugüne kadar özellikle gençlerin, öğrencilerin, kitap tutkunlarının, araştırmacıların vazgeçilmez alanlarından biri haline geldi. Kış aylarına girildiğinde, Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan çorba ikramları ise sınav hazırlığındaki gençler tarafından beğeni topluyor. Koleksiyonerlerin, araştırmacıların ve vatandaşların destek vermesi ile birlikte, Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi kütüphanesinin, içerik bakımından Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden biri olması hedefleniyor. (Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Mustafa Erten son yolculuguna ugurlandi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 14:45 tarihinde yayınlandı
0

Mustafa Erten son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Erten son yolculuguna ugurlandi2Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek hayatını kaybeden CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten (72), düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Yakınları tarafından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Erten’in cenazesi, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Mescid-i Aksa Camisi’ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erten’in naaşı, 5000 Evler Aile Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.

Cenaze törenine Erten’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Erten, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halindeyken Karabük-Zonguldak kara yolunun merkeze bağlı Yeşilköy köyü yakınlarında verilen mola sırasında Filyos Çayı kenarında dengesini kaybederek suya düşmüş ve akıntıya kapılmıştı.

İhbar üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları gece boyunca sürmüş, Erten’in cansız bedeni ertesi gün sabah saatlerinde suya düştüğü noktadan yaklaşık bin 800 metre uzaklıktaki hidroelektrik santralinin (HES) kapağına takılı halde bulunmuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin