Reklam
Reklam

Belediye Kiracılarına Müjde

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,  Şubat ayı belediye meclis toplantısında Belediye kiracılarına yüzde 50 kira indirimi tavsiye kararı alındığını alındığını belirterek, kararın ilgili Bakanlığa gönderildiğini ve  uygun bulunması halinde uygulanacağını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili  Başkanlığında yapılan Şubat ayı  meclis toplantısında Belediye Meclisi, belediye kiracısı olan esnafları sevindirecek bir karara imza attı. Meclis, Belediye kiracılarına yüzde 50 kira indirimi tavsiye kararı alırken, kararın ilgili Bakanlığa gönderileceği Bakanlığın uygun görmesi halinde ise Belediye kiracılarına yüzde 50 indirim uygulanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Gazetemize açıklama yapan Belediye başkanı Rafet  Vergili alınan kararın hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Belediye olarak bizim indirim yapmamız hiç bir zaman söz konusu değil. ne faiz indirimleri yapabiliriz, nede kira indirimleri yapabiliriz. Faiz indirimleri yasal olarak belirlenmiş, kiralar da ihale ile.belirleniyor. Şu anda ekonomik krizden dolayı bu seneki TÜFE rakamlarının ortalamaları çok yüksek çıktı. 72.8 gibi bu da kiracılarımıza çok büyük bi4r yük getirdi yani beklemedikleri bir kira artışı ortaya çıktı. Hatta bununla ilgili bazı talepleri geldi. Biz de bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye zaten düşünüyorduk ki bizim kendi içimizde çözmemiz çok zordu. Bununla ilgili meclisten bir karar aldık kararın işleyişi şu şekilde Biz Meclis olarak kiracılarımıza yüzde 50 indirim yapabiliriz yalnız sizin onayınız, izniniz olduğu taktirde eğer Bakanlık izin verirse biz bu sene kiralarda yüzde 50 indirim yapmayı düşünüyoruz. Belediyemizin 200’e yakın  kiracısı var bu indirim kiracı olan esnaflarımızda da büyük bir rahatlama sağlayacaktır diye düşünüyorum. Umarım diğer mülk sahipleri de bizleri örnek alarak kiralarında indirim yaparlar ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnafların bir nebze de olsa rahatlamalarını sağlarlar” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı

e81eb53a c2fe 4b6d b16b aa8138d493a8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 17:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.

Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.

Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin