Reklam
Reklam

Belediye Kiracılarına Müjde

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Şubat, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,  Şubat ayı belediye meclis toplantısında Belediye kiracılarına yüzde 50 kira indirimi tavsiye kararı alındığını alındığını belirterek, kararın ilgili Bakanlığa gönderildiğini ve  uygun bulunması halinde uygulanacağını söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili  Başkanlığında yapılan Şubat ayı  meclis toplantısında Belediye Meclisi, belediye kiracısı olan esnafları sevindirecek bir karara imza attı. Meclis, Belediye kiracılarına yüzde 50 kira indirimi tavsiye kararı alırken, kararın ilgili Bakanlığa gönderileceği Bakanlığın uygun görmesi halinde ise Belediye kiracılarına yüzde 50 indirim uygulanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Gazetemize açıklama yapan Belediye başkanı Rafet  Vergili alınan kararın hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Belediye olarak bizim indirim yapmamız hiç bir zaman söz konusu değil. ne faiz indirimleri yapabiliriz, nede kira indirimleri yapabiliriz. Faiz indirimleri yasal olarak belirlenmiş, kiralar da ihale ile.belirleniyor. Şu anda ekonomik krizden dolayı bu seneki TÜFE rakamlarının ortalamaları çok yüksek çıktı. 72.8 gibi bu da kiracılarımıza çok büyük bi4r yük getirdi yani beklemedikleri bir kira artışı ortaya çıktı. Hatta bununla ilgili bazı talepleri geldi. Biz de bunlarla ilgili ne yapabiliriz diye zaten düşünüyorduk ki bizim kendi içimizde çözmemiz çok zordu. Bununla ilgili meclisten bir karar aldık kararın işleyişi şu şekilde Biz Meclis olarak kiracılarımıza yüzde 50 indirim yapabiliriz yalnız sizin onayınız, izniniz olduğu taktirde eğer Bakanlık izin verirse biz bu sene kiralarda yüzde 50 indirim yapmayı düşünüyoruz. Belediyemizin 200’e yakın  kiracısı var bu indirim kiracı olan esnaflarımızda da büyük bir rahatlama sağlayacaktır diye düşünüyorum. Umarım diğer mülk sahipleri de bizleri örnek alarak kiralarında indirim yaparlar ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnafların bir nebze de olsa rahatlamalarını sağlarlar” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN, YÖK’ün “Geleceğin Meslekleri” vizyonunda yerini aldı

beun yokun gelecegin meslekleri vizyonunda yerini aldi edWscL3a
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve üniversitelerin geleceğin mesleklerine yönelik yol haritalarının ele alındığı ‘Geleceğin Meslekleri Programı’nda yerini aldı.

Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı ve Bilim İletişim Ofisi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Melek Toparlak Şahin’in katılım sağladığı programda; yükseköğretimde 2030 vizyonu, bilim iletişimi ve yeni nesil meslek alanları değerlendirildi.

YÖK 15 Temmuz Millî İrade Salonu’nda gerçekleştirilen program; yükseköğretimde değişen meslek dinamikleri, dijital dönüşüm, yapay zekâ, veri bilimi, siber güvenlik ve bilim iletişimi ekseninde şekillenen yeni eğitim anlayışına ilişkin önemli değerlendirmelere sahne oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, YÖK Bilim İletişimi Ofisi tarafından hazırlanan ve geleceğin mesleklerine ışık tutan tanıtım filmi katılımcılarla buluşturuldu. Programa YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, YÖK Basın Müşaviri Çiğdem Savaşçıoğlu, BEUN Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcısı ve Bilim İletişim Ofisi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Melek Toparlak Şahin ile üniversitelerin kurumsal iletişim ve bilim iletişimi ofislerinin temsilcileri katıldı.

Program kapsamında gerçekleştirilen oturumlarda yükseköğretimin 2030 vizyonu doğrultusunda açılan yeni programlar, değişen meslek alanları ve üniversitelerin toplumla kurduğu iletişim mekanizmalarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. Ayrıca bilim iletişimi faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve üniversitelerde üretilen bilginin toplumla daha etkin biçimde buluşturulmasına yönelik stratejiler değerlendirildi.

Programda, üniversitelerin geleceğin mesleklerine yönelik açtığı yenilikçi eğitim programları ve bu programların kamuoyuna tanıtılmasında bilim iletişiminin rolü de ele alındı. Bu kapsamda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye Petrolleri Offshore Technology Center (TP-OTC) iş birliğiyle hayata geçirilen, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Programı ile Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi Programı da örnek uygulamalar arasında değerlendirildi.

Bu yıl ikinci mezunlarını veren söz konusu programlar; Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedeflerine katkı sunacak nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi bakımından yükseköğretimde önemli bir model olarak öne çıkıyor. Üniversite bünyesinde yürütülen bilim iletişimi faaliyetleri kapsamında da bu programların tanıtılması, gençlerin kariyer planlamalarına katkı sunulması ve stratejik meslek alanlarına ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, yükseköğretimin geleceğine yön veren bu önemli programın son derece kıymetli olduğunu belirterek şu ifadeleri dile getirdi:

“Yükseköğretim Kurulumuzun öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Geleceğin Meslekleri Programı’, üniversitelerimizin geleceğe hazırlanması, gençlerimizin değişen dünyaya uygun bilgi ve becerilerle yetiştirilmesi ve bilimsel üretimin toplumsal faydaya dönüştürülmesi açısından son derece önemli bir vizyon ortaya koymaktadır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak bizler de bilimsel üretimi toplumla buluşturan, bilgiye dayalı kalkınmayı önceleyen ve gençlerimizi geleceğin dünyasına hazırlayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Üniversitemiz Bilim İletişim Ofisinin kuruluşundan bugüne kadar yürüttüğü çalışmalarda büyük emekleri bulunan Kurumsal İletişim Koordinatör Yardımcımız ve Bilim İletişim Ofisi Sorumlumuz Dr. Öğr. Üyesi Melek Toparlak Şahin Hocamıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Bilim İletişim Ofisimiz aracılığıyla üniversitemizde üretilen bilimsel bilgiyi toplumun her kesimine ulaştıran, gençlerimize ilham veren ve bilim kültürünün yaygınlaşmasına katkı sunan çok daha önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız.

Bu anlamlı programın hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK Başkanvekillerimize, Yürütme Kurulu üyelerimize, YÖK Bilim İletişimi Ofisine ve YÖK ailemizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Üniversitelerimizin geleceğine yön veren bu kıymetli vizyonun ülkemizin bilim, teknoloji ve yükseköğretim ekosistemine önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin