blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2025 14:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Belediye Başkanlarından Taraftarlara Sağduyu Çağrısı

Karabük'te oynanan amatör lig maçının ardından taraftarlar arasında yaşanan olaylar nedeniyle Eskipazar ve Yortan belediye başkanları sağduyu çağrısında bulundu.

Hafta sonunda Amatör Lig'de Yortanspor ile Eskipazar Belediyespor karşı karşıya gelmiş ve beraberlikle tamamlanan maç sonunda kötü tezahüratlara sinirlenen deplasman tribünündeki bazı taraftarlar, koltukları kırarak sahaya fırlatırken, jandarma ekiplerinin araya girmesiyle olay sona ermişti.
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva ile Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki hafta içinde bir araya gelerek taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu.
Başkan Cıva, yaşananların kendilerine yakışmadığını belirterek sorumluluğu üstlendi.

"Kırılan koltuklar, dağıtılan tribün bize yakışmadı"
"Yortanspor bizim kardeş kulübümüz, aramızda her zaman bir kardeşlik havası vardı,"
diyen Cıva, maçta taraftarların aşırı desteklemesi nedeniyle istenmeyen olayların meydana geldiğini belirtti. Cıva, kırılan koltuklar ve dağılan tribünlerin Eskipazar'a yakışmadığını belirterek, "Bu sorumluluğu alıyorum. Yortan halkından, Yılmaz Başkanımızdan ve Yortan yöneticilerinden özür diliyorum" dedi.

"Kırılan tribünler tamir dilecek"
Cıva, maç sonrasında olayları engellemek için çok çaba sarf ettiklerini ancak taraftarları sakinleştirmekte başarılı olamadıklarını ifade ederek, kırılan ve dökülen tribünlerin tamir edileceğini ve zararın karşılanacağını duyurdu.

"Futbolun amacı barış ve kardeşlik"
Yortan Belde Başkanı Yılmaz Tiryaki de, maç sonrasındaki olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getirerek, sporun amacının kardeşlik ve barış olduğunu vurguladı. Tiryaki, "Bizim aramızdaki ilişkiler hiç bir zaman kardeşlik bağını aşmamıştır. Olayları, Eskipazar halkına ve oradaki yetkililere mal etmiyoruz" şeklinde konuştu.
Tiryaki, sporun topluma yayılmasının ve genç nüfusun bu ruhtan faydalanmasının önemini belirtti. Ayrıca, bu tür olumsuzlukları telafi etmek için adım atacaklarını söyleyen Tiryaki, "İlk defa belediye başkanımız, kulüp başkanımız, önümüzdeki hafta içerisinde Yortansporumuzun yaptığı idmanı beraberce izleyeceğiz. Orada futbolcularla ve taraftarla bir kaynaşma içerisinde olacağız. Sonrasında Yortan ekibi heyet olarak Eskipazar'a gidecek. Bu nahoş görüntüyü silmek, bertaraf etmek için bizler elimizden gelen gayreti sarf vereceğiz. Önemli olan futbolda barışın, huzurun tesis edilmesi" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
11 Haziran, 2025 11:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Çöp Konteynerleri Dezenfekte Edildi

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı’nın ardından çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla kapsamlı bir temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Kurban atıklarının neden olabileceği kötü koku ve sağlık risklerini önlemek amacıyla harekete geçen ekipler, ilçe genelinde bulunan çöp konteynerlerini dezenfeksiyon makineleriyle temizledi. Çalışmalar, çöp taksi ve temizlik araçlarıyla konteynerlerin fiziksel temizliğinin yapılmasının ardından özel solüsyonlarla dezenfekte edilmesiyle tamamlandı.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı sonrasında ortaya çıkabilecek olası çevresel olumsuzlukların önüne geçmek için rutin temizlik çalışmalarını sıklaştırdıkları belirtildi. Yetkililer, vatandaşlardan da atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi konusunda duyarlılık beklediklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin