Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Gülüç beldesi Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, oğlu ile daha önceden aralarında husumet bulunduğu iddia edilen baba oğlunu darp etti.
Olay önceki akşam Karadeniz Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, oğlu N.D. ve aralarında belediye personelinin de bulunduğu şüphelilerle birlikte terminale geldi. Burada aralarında daha önceden husumet bulunduğu iddia edilen Abdurrahman G. (19) ve babası Oğuz G.’yi (49) darp etti. Bu sırada terminalin güvenlik görevlileri de durumu ekiplere haber verdi.
Terminaldeki vatandaşların araya girmesiyle birlikte Demirtaş ve beraberindekiler terminalden ayrıldı. Darp olayı sonrası yaralanan baba oğlu ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken Gökhan Demirtaş ve oğlu N.D.’nin polis merkezinde ifadelerine başvuruldu.


Belediye başkanı ve oğlundan husumetlilerine terminalde meydan dayağı
Yenice Belediye Başkanı Karakaş: “Hastane arazisi değerlendirme listesinden çıkarıldı”
Karabük’ün Yenice ilçesinde bulunan eski Yenice Devlet Hastanesi arazisinin ihale yoluyla satılacağı yönündeki iddialara ilişkin Belediye Başkanı Sertaş Karakaş açıklamada bulunarak,yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu arazinin değerlendirme listesinden çıkarıldığını söyledi.
Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen eski Yenice Devlet Hastanesi arazisinin satışına ilişkin haberler üzerine yetkili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, “Konuyla ilgili gerekli görüşmeleri yaparak yetkili kurumlardan detaylı bilgi aldım. Yaptığım görüşmeler neticesinde, bahse konu arazinin değerlendirme listesinden çıkarıldığı bilgisi tarafıma iletilmiştir” dedi.
Sürecin başından itibaren konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Karakaş, ilçenin menfaatleri doğrultusunda gerekli hassasiyetin gösterildiğini kaydetti.
Kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinin ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek amacıyla ilgili kurumlarla temasların sürdürüldüğünü belirten Karakaş, vatandaşların hassasiyetlerinin de açık şekilde yetkililere iletildiğini ifade etti.
Göreve geldikleri günden bu yana Yenice’nin sorunlarının çözümü için yoğun çalışma yürüttüklerini dile getiren Karakaş, altyapıdan doğal gaz çalışmalarına, içme suyu hatlarından ilçenin geleceğini ilgilendiren yatırımlara kadar birçok konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Karakaş, açıklamasının sonunda belediye ve şahsı hakkında farklı algılar oluşturulmaya çalışıldığını üzülerek takip ettiğini belirterek, “Bizim tek önceliğimiz Yenice’ye hizmet etmek, ilçemizin hak ve menfaatlerini korumaktır” ifadelerini kullandı.

