Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
0

Belediye başkanı ve oğlundan husumetlilerine terminalde meydan dayağı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Gülüç beldesi Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş, oğlu ile daha önceden aralarında husumet bulunduğu iddia edilen baba oğlunu darp etti.

Olay önceki akşam Karadeniz Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, oğlu N.D. ve aralarında belediye personelinin de bulunduğu şüphelilerle birlikte terminale geldi. Burada aralarında daha önceden husumet bulunduğu iddia edilen Abdurrahman G. (19) ve babası Oğuz G.’yi (49) darp etti. Bu sırada terminalin güvenlik görevlileri de durumu ekiplere haber verdi.

Terminaldeki vatandaşların araya girmesiyle birlikte Demirtaş ve beraberindekiler terminalden ayrıldı. Darp olayı sonrası yaralanan baba oğlu ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken Gökhan Demirtaş ve oğlu N.D.’nin polis merkezinde ifadelerine başvuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
surmene bicaginda kurban bayrami oncesi beklenen hareketlilik olusmadi GJNZfVuJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Sürmene bıçağında Kurban Bayramı öncesi beklenen hareketlilik oluşmadı

Kurban Bayramı öncesinde Sürmene bıçağı üretimiyle tanınan Sürmene ilçesinde, önceki yılların aksine bu yıl beklenen hareketlilik yaşanmadı.

Trabzon’un coğrafi işaretli ve dünyaca ünlü ürünleri arasında yer alan Sürmene bıçağında, Kurban Bayramı öncesi dönemlerde görülen yoğun talep bu yıl gerçekleşmedi. Yüzyıllardır ustaların elinde şekillenen ve keskinliği ile dayanıklılığıyla kurban kesimlerinin vazgeçilmezleri arasında gösterilen bıçaklara olan ilginin düşük kaldığı belirtildi.

Kurban kesimlerinde sıkça tercih edilen Sürmene bıçaklarında satışların önceki yıllara göre gerilediğini ifade eden ustalar, siparişlerdeki düşüşün atölyelerdeki üretim temposuna da yansıdığını dile getirdi. İlçedeki atölyelerde üretim sürerken, beklenen bayram yoğunluğunun oluşmaması dikkat çekti.

Coğrafi işaretli Sürmene bıçağının satışını yapan Mümin Yılmaz, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala önceki yıllara kıyasla bu yıl ilginin daha düşük olduğunu söyledi. Yılmaz “Bu sene yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önceki yıllar gibi bıçağa ilgi yok. Son bir hafta içerisinde ilginin arttığını görebiliyoruz. Bıçak biletmeye gelen sayısı daha fazla oluyor. Yeni bıçak almaktansa bıçak biletmeye gelenler daha fazla. Bıçak fiyatlarında geçen yıl ile bu yıl arasında çok fark yok. Kesim bıçağı 600 TL’den başlıyor, 2 bin 500’e kadar çıkabiliyor. Sürmene bıçağını ustası, çeliği, yapılışı diğer bıçaklardan ayırıyor” dedi.

Vatandaşların bıçak kullanımında sık hata yaptığını belirten Yılmaz, “Bir çok kişi bıçağı yanlış kullanıyor. Sebze bıçağını et ürünlerinde kullanıyorlar. Bıçağı donmuş ete veya yağa vurduğunuz zaman sıkıntı oluyor. Bulaşık makinesine atılmaması lazım. Bıçağı su ile silerek temizlemek lazım. Sürmene bıçağı en çok aranan ve istenen bıçak oldu. Sürmene bıçaklarının saplarında artık biraz daha ahşap ürünlerinden çıktık. werzalit yapmaya başladık. Werzalit yanmıyor, kırılmıyor ve mikrop tutmuyor. Ahşabın suya temas ettiği anda deforme olması daha çabuk oluyor” şeklinde konuştu.

Sürmene bıçağındaki el işçiliğinin önemine dikkat çeken Yılmaz, “Keskinliği ile bilinen Sürmene bıçağına özellikle Kurban Bayramı’nda dikkat etmeleri gerekiyor. El işçiliği ile üretilen bir bıçak. Tamamen ocaklarda dövülüyor. Burada usta farkı da oluyor. Fabrika üretimi bıçak satmıyoruz. El işçiliğinin kalitesi çok farklı oluyor. Yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor. Buraya gelenler illa ki eşine, dostuna hediyelik bir bıçak alıp gidiyor. Her ilin bir ürünü meşhursa Trabzon’un da Sürmene bıçağı meşhur” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin