Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bebeklerin gelişimi için en iyi besin kaynağı: ‘Anne sütü’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, bebeklerin gelişimi için en iyi besin kaynağının anne sütü olduğuna dikkat çekti.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından da kabul gören anne sütünün faydaları, bebeklerin gelişimi için büyük önem arz ediyor. Medicana Sağlık Grubu Doktorlarından Uzm. Dr. Buket Taneri, anne sütünün bebeklerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

“Bebeğinizin gelişimi için en iyi besin kaynağı anne sütüdür”
Anne sütünün bebekler için önemine değinen Medicana International Samsun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, “Anne sütü dünyaya gelen bebeğiniz için en iyi başlangıç, verebileceğiniz en güzel hediyedir. Anne sütü, bebeğiniz için mükemmel besindir. İçindeki antikorlar sayesinde bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. Bebeğinizin sindirim sistemini düzenler ve alerji riskini azaltır. Bebeğinizin gelişimi için en iyi besin kaynağıdır. Beyin gelişimi, kemik sağlığı ve genel büyüme için gerekli tüm besinleri içerir. Emzirme anneye de birçok fayda sağlamaktadır. Doğum sonrası rahmin daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur, meme kanseri ve tip 2 diyabet riskini azaltır. Anne ve bebeğin özel bir bağ kurmasını sağlar. Ten teması ve yakınlıkla bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirir” dedi.

“Emzirme anne ile bebek arasındaki harika bir yolculuktur”
Emzirmenin önemi hakkında da açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Buket Taneri, “Dünya Sağlık Örgütü, bebeğinizin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini daha sonra ek gıdalara başlanıp emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesini önerir. İlk 6 aylık süreçte anne sütü içerik olarak bebeğinizin bütün ihtiyacı olan her şeyi karşılamak için yeterlidir. Sütünüzün dönem dönem yetersiz olduğunu düşündüğünüz durumlarda endişelenmeyin, çoğu annenin yeterli sütü vardır. Bebek emme sıklığını artırdıkça süt üretimi de artar. Bir çocuk doktoruna danışarak bu konuda destek alabilirsiniz. Çalışan anneler için anne sütü ve emzirmeyi destekleyici birçok haklar mevcuttur. Unutmayın, emzirme sizle bebeğinizin arasındaki harika bir yolculuktur; bu yolculukta bazen sütün azalması ya da emmede zorluklar gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz ancak bebeğiniz için aldığınız bu kararın ne kadar değerli olduğunu unutmayın” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tünelde yapılan sollama kazayla sonuçlandı: 2’si çocuk 5 yaralı

Gümüşhane’de tünel içerisinde sollama yapan araba ani fren yapınca birebir istikametteki ticari araçla çarpıştı. Kazada 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Gümüşhane’nin Hacıemin Mahallesi’nde bulunan Hacıemin-3 Tüneli’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, Okan Y. yönetimindeki 29 AAH 113 plakalı araba, Gümüşhane istikametinde seyir halindeyken tünel içerisinde sollama yaptığı sırada frene basılmasıyla birlikte denetimden çıktı. Kayarak yan dönen arabaya, arttan gelen Abdurrahman D. yönetimindeki 61 ADN 026 plakalı ticari araç yolcu kısmından çarptı. Çarpmanın tesiriyle savrulan 29 AAH 113 plakalı arabanın şoförü Okan Y. ise olay yerinden kaçtı.
Kazada 29 AAH 113 plakalı arabada yolcu olarak bulunan Ozan Özgür B. ile 61 ADN 026 plakalı ticari araçta bulunan şoför Abdurrahman D. ile yolcu pozisyonundaki Zeynep D., A.A.D. (5) ve S.D. (8) yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, polis ve itfaiye grubu sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazanın akabinde olay yerinden kaçan şoför Okan Y. ise saklandığı çalılık alanda yakalanarak gözaltına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.