Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2015 08:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bebekler Üşümesin Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Hayır Çarşısı tarafından Bayırbucak Türkmenlerinin savaş mağduru çocuklarına yönelik düzenlenen Bebekler Üşümesin kampanyası kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek için, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Hayır Çarşısına bir ziyarette bulundular. Verilen destekten hayli mutlu olduklarını ifade eden Safranbolu Kaymakamı Bulacak; “ Önümüzdeki hafta son bülacak olan kampanyaya verilen desteklereden oldukça mutluyum. Bizlerde Safranbolu kaymakamlığı olarak destek vermekteyiz. Yine bu kampanyaya ünversitemiz de destek vermekte. Dağıtılan yumaklar örülerek geri geliyor. İnşallah diyer ihtiyaç malzemeleri ile birlikte 10 Tırdolusu yardımı buradan göndermeyi planlıyoruz. İnşallah bu yardımlar ihtiyacı olan insanlara ulaşır. Ben emeği geçen başta Belediyemiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Aksoy ise; “Safranbolulu gönül dostlarımız Bayırbucak’taki dostlarımızı unutmadılar. Kurumsal yardım kampanyalarının yanında bir de çocuklar için ayrıca bir kampanya var. Kampanya kapsamında da Hayır çarşımıza teslim edilen yünlerden çocuklara kazak, süveter, atkı, bere gibi giyim eşyaları üretiliyor. Yapılan bu eşyaları diğer yardım kampanyalarının yanında oraya götüreceğiz İnşallah. Kısaca şunu söylemek istiyorum. Safranbolu’da tüm kesimleri kapsayan büyük bir duyarlılık söz konusu. Kimisi maddi yardımda bulunuyor kimimiz emeğini ortaya koyuyor. Bu duyarlılık inşallah oradaki kardeşlerimizin bir an evvel huzura kavuşmalarına da vesile olur. Safranbolulu hemşerilerimizin duyarlılıklarından da son derece mutlu ve memnunuz. Burada bulunan tüm eşyalar Safranbolulu kardeşlerimizin el emeği göz nurudur. İnşallah bu sayede oradaki çocuklarımız soğuktan korunacaklar. 25 Aralık tarihine kadar sürecek kampanyamıza desteklerin artarak devam ettiğini de belirtmek isterim. Ben bu vesile ile duyarlılık gösteren tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin